"Başımız öne eğilmeyecek"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının Aksihar Belediyespor'a 2-0 yenilmesine rağmen karşılaşma sırasında etkili oynadığını buna karşın net pozisyonlarından telaş nedeniyle sonuç alamadıklarını söyledi. Güneş, bu yenilgiden dolayı başlarının öne eğilmeyeceğini ve yollarına devam edeceklerini dile getirdi.

NTV Spor 29.11.2015 - 19:52
"Başımız öne eğilmeyecek"

Kendi sahalarında çok önemli puan veya puanlar kaybettiklerinin hatırlatılması ve bunun nedenini açıklaması istenen Şenol Güneş, "Futbolda tek neden dersen yenilginin nedeni kolay. Gol yedik, atamadık; onun için mağlup olduk. Ama kaybetmeyi hakettiğimizi düşünmüyorum. Yavaş başladık ama hiç olmayacak bir şekilde birinci golü yedik. Arkasından pozisyonlar bulduk. Net pozisyonlarımız vardı. Rakip ilk yarı iki atak yapmadan kalemizde 2 gol yedik. Net pozisyonlardan yararlanamadık. Çok pozisyonlarımız vardı; gole çeviremedik" dedi.

"BAŞIMIZ ÖNE EĞİLMEYECEK"
İkinci yarı baskı yaparak oynamaya çalıştıkların vurgulayan Güneş şöyle devam etti, "Pozisyonlarımız vardı gollerimiz yoktu. Son 10 dakika biraz oyun temposundan kopmalar oldu. Onun dışında oyunda sıkıntısı olmayan ama sonuçta büyük sıkıntısı olan takım olduk. Oyunculara 'maça inanmadınız, asılmadınız, koşmadınız' demek doğru değil. Maç 3-2, 4-2 de 5-3'te bitebilirdi. Öyle pozisyonlar bulduk. Oyuncuların gayretleri, baskıları vardı. İlk yarıda zaman zaman telaşlı oynadık. İkinci bölümde tempolu hızlı oynamaya çalıştık. Net pozisyonlarımız, gol olacak pozisyonlarımız o telaş yüzünden kaybettik. Maçın tamamına baktığımızda oyuncularım üzgün olduğunu gördüm. Sonuç bu olmamalıydı. Ama futbol bu, bir maraton. İşimizi yapmaya devam edeceğiz. Üzüldük, başımızı öne eğmeyeceğiz. Doğruları yine yapmaya devam edeceğiz. Maçtaki eksiklerimizi çalışarak düzeltmeye çalışacağız."

"BU MAÇ BURADA BİTTİ"
Akhisar yenilgisinin bundan sonrakı maçları etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise Güneş, "Futbol bu. Futbolda her türlü sonuç ortaya çıkabiliyor. Futbol 3 ihtimalli bir oyundur. Rakibe daha az pozisyon vererek kazanmaya dönük oynamaya çalışıyoruz. Bugün böyle bir maç oldu. İlk yarı 2-0 olmasına rağmen maç 3-2 bitseydi biz oyunculara, 'çok iyi gidiyor' demek de yanlış olur. 2-0'da, 'çok kötüydük' demek de yanlış olur. Perşembe günü oynamamıza rağmen onu bahane olarak kullanmak istemiyoruz ama eksik kalmadık. Son bölümde skorun verdiği sonuçla bir yorgunluk etkisi var ama maçı bırakmadan oynamaya çalıştık. Oyunculara olumsuzluk yüklemek istemiyorum. Bu maç burada bitti. Gelecek maçlara bakacağız. İlk maçımız Kayseri ve lig devam edecek" yanıtını verdi.

MARIO GOMEZ'İN SUSKUNLUĞU
Güneş, Alman futbolcu Mario Gomez'in beklentilerin altında bir performans ortaya koyduğunu belirtirken, "Oyunculardan bazen çok şey beklersiniz, eksik yapabilir veya yaptıklarının karşılığını alamayabilir. Bunlar olacak. Burada yıkılmak, hayıflanmak, kafayı yemek yerine doğrulara devam, eksikleri düzelteceğiz" şeklinde görüşlerini aktardı.

Sayfa Yükleniyor...