Dünyanın en "büyük" kulübü Bayern!

Bayern Münih, her yıl düzenlendiği genel kurul toplantısında yine bir çok rekoru açıkladı. Toplantının en dikkat çekici ayrıntısı ise Bayern Münih'in yeni üyelik sayısı oldu.

NTV Spor 30.11.2015 - 17:42
Dünyanın en "büyük" kulübü Bayern!
Fatih Demireli – Her yılın son aylarında gerçekleştirilen ve yoğun bir katılımı olan Bayern Münih genel kurulunda bu yılda rekor üstüne rekor açıklandı.
 
Alman devinin 523,8 Milyon Euro ciro ve 23,7 Milyon Euro kar açıkladığı toplantıda, kulüp üyesi sayısı rekoru ise gündeme damga vurdu. Kasım 2015 itibariyle kulübe 270359 kişinin üye olduğu açıklanırken, Bayern Münih, dünyanın en büyük spor kulübü unvanını elde etti.
 
Geçen yıl 251 bin kulüp üyesi bulunan Bayern, o dönemde 270 bin üyeli Benfica'nın gerisindeydi. Yeni rakamlara göre Portekiz ekibini geçen Bayern'de üyelik sayısının yeni yılda da aynı oranda artması bekleniyor.
 
Bu üye artışı Bayern'e sadece prestij anlamında değil maddi açıdan da büyük katkı sağlıyor. Kulüp Başkanı Karl Hopfner'in yaptığı açıklamaya göre, Bayern, üyelik sisteminden geçen yıl 11,5 Milyon Euro gelir elde etti. Hopfner, "üyeler bu kulübün maddi anlamdaki temel direği, bu alanda geçen yıldan bu yana yüzde 27 düzeyinde gelir artışı yaşadık" diye konuştu.
 
Halka açık bir üyelik sistemi olan Bayern Münih, taraftarlarına dünyanın her yerinden kulübe üye olma hakkı tanıyor. Yıllık 60 Euro'luk bir ücret karşılığında üye olan futbolseverler, genel kurullarda oy verme hakkına da sahip oluyor.

Sayfa Yükleniyor...