Galatasaray hükmen mağlup

Türkiye Basketbol Federasyonu, Galatasaray-Fenerbahçe Kadınlar Basketbol Süper Ligi maçında Galatasaray'ın hükmen mağlubiyetine karar verdi.

NTV Spor 30.11.2015 - 20:28
Galatasaray hükmen mağlup
Türkiye Basketbol Federasyonu, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 28 Kasım'da oynanan ve sarı kırmızılıların 76-72 üstünlüğüyle sonuçlanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasında Fenerbahçe'nin itirazını kabul etti. Federasyon, Galatasaray'ın sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığı gerekçesiyle sarı kırmızılıların hükmen mağlubiyetine karar verdi.
 
Fenerbahçe, daha önce Bosna Hersek pasaportu ile Avrupalı statüsünde tescil edilen Galatasaraylı Lynetta Kizer'in derbi mücadelesinde ABD lisansıyla oynadığını gerekçe göstererek itirazda bulunmuştu. Sarı lacivertliler, Galatasaray'ın hem bu maçta hem de 5. haftadaki Abdullah Gül Üniversitesi maçında hükmen yenik sayılması gerektiği yönünde açıklama yayınlamıştı.

Konuyu görüşen Federasyon, Galatasaray'ın sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer almasından dolayı sarı kırmızılıları hükmen mağlubiyetine karar verdi.

TBF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "28 Kasım 2015 tarihinde oynanan Galatasaray-Fenerbahçe (KBSL) müsabakasında Fenerbahçe kulübü tarafından yapılan itirazın incelenmesi sonucunda, Galatasaray takımının sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığı anlaşılmakla hükmen mağlubiyetine karar verilmiştir" denildi.

Sayfa Yükleniyor...