Karşıyaka, Zalgiris' konuk olacak!

THY Euroleague C Grubu'nda Top 16 turu iddiasını sürdüren Pınar Karşıyaka, yarın Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'la deplasmanda karşı karşıya gelecek.

NTV Spor 01.12.2015 - 10:35
Karşıyaka, Zalgiris' konuk olacak!

Ligde 8. hafta heyecanı yarın oynanacak Zalgiris Kaunas-Pınar Karşıyaka maçıyla başlayacak. Zalgirio Arena'daki müsabaka saat 19.45'te oynanacak.

Bu sezon deplasmanda oynadığı 3 maçı da kaybeden Pınar Karşıyaka, İzmir'de Zalgiris Kaunas'a 68-66 yenilmişti. Grupta 2 galibiyetle 5. durumda bulunan Pınar Karşıyaka'nın rakibi, 3 galibiyetle 4. sırada yer alıyor.

Müsabakayı kaybetmesi halinde THY Euroleague'de yoluna devam etme şansı iyice azalacak İzmir temsilcisi, maçtan en az 3 sayı farkla galip ayrılması durumunda rakibiyle puanları eşitleyecek.

Pınar Karşıyaka, olası puan eşitliğinde averajla Litvanya temsilcisinin önüne geçecek.

AVRUPA'DA 141. MÜSABAKA
Avrupa kupalarında 141. maçına çıkacak Pınar Karşıyaka, şimdiye kadar 67 kez kazandı, 72 mağlubiyet aldı ve 1 de beraberlik yaşadı. 

Pınar Karşıyaka, bu müsabakalarda 11 bin 33 sayı üretirken, potasında 10 bin 988 sayı gördü.

LİTVANYA EKİPLERİYLE 6. MAÇ
Litvanya ekipleriyle daha önce 5 maça çıkan Pınar Karşıyaka, bu maçlarda 3 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik yaşadı.

Tek yenilgisini Zalgiris Kaunas karşısında alan Pınar Karşıyaka, geçen sezon ULEB Avrupa Kupası'nda Neptunas'ı her iki maçta da mağlup etti. İzmir ekibi, çeyrek finale yükselme mücadelesinde ise Lietuvos Rytas'la ilk maçta berabere kalmış, rövanş maçında rakibini yenerek adını çeyrek finale yazdırmıştı.

Daha önce Türk takımlarıyla 37 maça çıkan Zalgiris Kaunas bu müsabakalarda 20 kez kazandı ve 17 yenilgi aldı.

Sayfa Yükleniyor...