Arsenal zoru başardı!

Arsenal zoru başardı ve Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 16. kez 2. Tura çıktı. Londra ekibi en az 2 farklı kazanması gereken maçta Olimpiakos'u deplasmanda 3-0 yendi. Maçın kahramanı Arsenal formasıyla ilk kez hat-trick yapan Olivier Giroud'ydu.

NTV Spor 10.12.2015 - 11:44
Arsenal zoru başardı!

Şampiyonlar Ligi macerasına Dinamo Zagreb ve Olimpiakos karşısında aldığı beklenmedik yenilgilerle başlayan Bayern Münih'e deplasmanda 5-1 yenilen Arsenal, adeta küllerinden yeniden doğdu.

Londra ekibinin gruptan çıkabilmesi için Olimpiakos'u deplasmanda en az 2 farkla yenmesi gerekiyordu. Bugüne dek Olimpiakos deplasmanında oynadığı 3 maçı da kaybeden Arsenal, üstün bir oyun ile rakibini 3-0 yenmeyi başardı ve üst üste 16. kez Devler Ligi'nde 2. Tur bileti aldı.

Maçın adamı Arsenal'in 3 golünün altında da imzası bulunan Olivier Giroud'ydu. Fransız forvet böylece Arsenal formasıyla kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı.

“ÖZEL BİR GECE”
Menajer Arsene Wenger, maç sonunda hedeflerine ulaştıkları için mutluydu.

"Bizim için çok özel bir gece oldu. Çünkü gruptan çıkabilmek için özel bir oyun ortaya koymamız gerekiyordu. Bu zor atmosferde aldığımız sonuç takımın karakterinin ne kadar geliştiğini gösteriyor. Bu sonuç bizi daha da güçlü yapacak. Belki de bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki şanslı yılımızdır."

Olimpiakos'u averajla geçen Arsenal, Bayern Münih'in ardından grubu 2. sırada tamamladı. 2. Tur'da birbirinden güçlü rakiplerle karşılaşma olasılığı bulunan Londra ekibinin çok uzun bir aradan sonra çeyrek final bileti alıp alamayacağını zaman gösterecek.

 

Sayfa Yükleniyor...