Fenerbahçe Beko - Panathinaikos maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Final Four maçı ne zaman?

Fenerbahçe Beko, Final Four’da Panathinaikos ile karşılaşıyor. Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos normal sezonu ikinci tamamlayarak çeyrek finale yükselmişti. Yunan ekibi çeyrek finalde Maccabi Playtika karşısında aldığı galibiyetle dörtlü finale kaldı. Temsilcimiz Fenerbahçe ise normal sezonu 20 galibiyet ve 14 yenilgiyle 6. sırada tamamladı. Play-off turunda Monaco’yu deviren sarı-lacivertliler, dörtlü finalde mücadele etmeye hak kazandı. Fenerbahçe Beko - Panathinaikos karşılaşmasının detayları belli oldu. Fenerbahçe beş yıl aranın ardından katıldığı Final Four’da galibiyet için parkeye çıkıyor. Fenerbahçe Beko - Panathinaikos eşleşmesinin galibi Real Madrid - Olympiakos maçının kazananıyla finalde karşılaşacak. Peki Fenerbahçe Beko - Panathinaikos maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, Final Four heyecanının detayları…

Haber Merkezi - NTV Spor 24.05.2024 - 14:56
Son Güncelleme: 24.05.2024 - 14:56
Fenerbahçe Beko - Panathinaikos maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Final Four maçı ne zaman?

, THY EuroLeague'de final için parkeye çıkıyor. Fenerbahçe Beko, uzun sürenin ardından sahnesine geri döndü. Jasikevicius yönetiminde normal sezonda 21 maçta 14 galibiyet alarak normal sezonu 5. bitiren Fenerbahçe, Monaco’yu devirerek dörtlü finale kaldı. Bu başarıyla birlikte sarı-lacivertliler, Final Four’a en fazla katılan Türk takımı unvanına sahip oldu. Fenerbahçe Beko - eşleşmesinin galibi Real Madrid - Olympiakos maçının kazananı ile finalde kupa için mücadele verecek. Peki Fenerbahçe Beko - Panathinaikos maçı ne zaman, saat kaçta? İşte, karşılaşmaya ilişkin son bilgiler…

?

Fenerbahçe Beko'nun 6. kez yer alacağı Dörtlü Final, 24-26 Mayıs'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilecek.

Fenerbahçe Beko - Panathinaikos mücadelesi 24 Mayıs Cuma günü saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşma S Sport ve S Sport Plus ekranlarından canlı yayınlanacak.

Real Madrid - Olympiakos mücadelesi ise aynı gün saat 22.00’da oynanacak.

SON 9 YILDA 6. KEZ DÖRTLÜ FİNALE KALDI

Fenerbahçe, son 9 yılda 6. kez Dörtlü Final'e kalarak bu organizasyonun en başarılı takımlarından biri olmayı başardı.

Sarı-lacivertliler, 2017'de İstanbul'da kupayı kazanırken, 2016'da Berlin ve 2018'de Belgrad'da ikinci, 2015'te Madrid'de ve 2019'da Vitoria-Gasteiz'de 4. oldu.

RAKİP ERGİN ATAMAN’IN PANATHİNAİKOS’U

Fenerbahçe Beko, Dörtlü Final'in ilk maçında A Milli Takımı Başantrenörü Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunanistan'ın Panathinaikos AKTOR ekibiyle karşılaşacak.

Yıllarca Türkiye'de Fenerbahçe'nin basketboldaki en büyük rakiplerinden Anadolu Efes'le önemli başarılar yakalayan Ataman, Yunan takımının başında Fenerbahçe'ye rakip olacak.

Dörtlü Final'in diğer eşleşmesinde ise normal sezonu lider bitiren İspanya ekibi Real Madrid ile Yunanistan temsilcisi Olympiakos karşı karşıya gelecek.

JASİKEVİCİUS 4. KEZ DÖRTLÜ FİNALDE

Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü Sarunas Jasikevicius, üst üste 4'üncü, toplamda ise 5'inci kez Dörtlü Final'de yer alacak.

48 yaşındaki başantrenör, genç yaşında Avrupa Ligi'nde önemli başarılara imza attı.

İlk Dörtlü Final tecrübesini 42 yaşında Litvanya ekibi Zalgiris'le 2018'de yaşayan Jasikevicius, Barcelona'yı çalıştığı dönemde de hep Dörtlü Final oynadı. Litvanyalı başantrenör, İspanya temsilcisiyle 2021, 2022 ve 2023'te Dörtlü Final'de mücadele etti.

Sarunas Jasikevicius, daha önceki 4 Dörtlü Final deneyiminde de şampiyonluk yaşayamadı.

TÜRK BASKETBOLU AVRUPA'DA 16. KUPA PEŞİNDE

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'de mücadele edecek Fenerbahçe Beko, Türkiye'ye basketbolda 16. Avrupa kupasını kazandırmaya çalışacak

Türkiye'den daha önce erkeklerde Anadolu Efes 3, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Darüşşafaka ve Bahçeşehir Koleji birer kez, kadınlarda ise Fenerbahçe ve Galatasaray 3, Yakın Doğu Üniversitesi de bir defa Avrupa kupalarında şampiyon oldu.

Fenerbahçe Beko'nun THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'den şampiyonlukla ayrılması durumunda Türk basketbolu, bu sezon üçüncü Avrupa kupasına kavuşacak.

Sarı-lacivertli kulübün kadın basketbol takımı Fenerbahçe Alagöz Holding, sezon başında FIBA Süper Kupası'nı havaya kaldırırken, FIBA Avrupa Ligi'nde de üst üste ikinci kez zirveye çıkmayı başardı.

Fenerbahçe Beko'nun Dörtlü Final'de kupayı kazanması durumunda sarı-lacivertli kulüp, Türkiye'ye bu sezonki üçüncü Avrupa kupasını getirecek.

Sayfa Yükleniyor...