Sözlü savunmaya çağrıldılar!

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ndeki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde sarı-kırmızılı ekibin, mevzuata aykırı sporcu oynattığı gerekçesiyle Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından hükmen mağlup ilan edilmesinin ardından Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu'na taşınan süreçte, iki taraf da sözlü savunmaya çağrıldı.

NTV Spor 14.12.2015 - 17:03
Sözlü savunmaya çağrıldılar!

SGM Tahkim Kurulu'na 11 sayfalık bir itiraz dilekçesi sunan Galatasaray Kulübü'nün, ayrıca sözlü savunma yapmak üzere duruşmalı toplantı talebi de kabul edilirken, kurulun TBF'den de sözlü savunma istediği öğrenildi.

Sarı-kırmızılı kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, SGM Tahkim Kurulu, Galatasaray ve TBF yetkililerini sözlü savunma yapmak üzere 16 Aralık Çarşamba günü saat 15.30'da Ankara'da duruşmalı toplantıya davet etti.

Bu bildirimin ardından TBF tarafından SGM Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunularak, gerekli savunmanın ve evrakın hazırlanabilmesi için ek süre talep edilmesi nedeniyle, duruşmalı toplantının, tarihi daha sonra duyurulmak üzere ertelendiği bildirildi.
 
TOPSAKAL: "ÇOK ŞAŞIRDIK"
Galatasaray Kulübü'nün basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal, SGM Tahkim Kurulu'nun duruşmalı toplantı kararı sonrası TBF'nin ek süre talebine çok şaşırdıklarını söyledi.

Topsakal, yaptığı açıklamada TBF Yönetim Kurulu'nun Fenerbahçe maçı sonrası 48 saat içinde kendileri için hükmen yenilgi kararı verdiğini hatırlatarak, "Biz federasyonun ek süre talebini anlayamadık ve çok şaşırdık. Bize ilk olarak iletilen duruşmalı toplantı tarihi bu nedenle ertelendi. Bu sürede hangi evrakı hazırlayacaklar bilemiyorum" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...