"Mourinho isyan kurbanı"

Jose Mourinho’nun görevinden alınmasıyla sonuçlanan süreçte kim haklı? Bazı yorumcular Mourinho’nun büyük bir isyanın kurbanı olduğunu düşünürken bazıları da oyuncuları haklı buluyor.

NTV Spor 18.12.2015 - 17:46
"Mourinho isyan kurbanı"

Geçen ağustos ayında birlikte Premier Lig şampiyonluğu kazandığı oyuncuları Jose Mourinho'ya sırt çevirince Portekizli menajer, Chelsea'deki 2. döneminin de sonuna geldi. Mourinho'nun görevinden alınması farklı tepkileri de beraberinde getirdi.

Arsenal'in efsanevi oyuncularından Thierry Henry'ye göre hatalı taraf oyunculardı. Chelsea'nin kulüp tarihinin en iyi menajeri ile yollarını ayırmak zorunda kaldığını vurgulayan Henry; "Bu durumdan oyuncular sorumlu tutulmalı. Ancak tüm oyuncuları takımdan gönderemeyeceğinize göre yönetim tek seçeneği Mourinho'nun görevine son vermekti" dedi.

Bir başka efsanevi golcü alan Shearer ise Chelsea'deki inanılmaz düşüşe hala inanamadığını belirtti. Bugüne kadar böyle bir tabloya tanıklık etmediğini vurgulayan Shearer; "Oyuncularla bir kez aranız bozulduğunda işleri düzeltmeniz çok zor olur. 2-3 oyuncuyla anlaşmazlığa düşerseniz durumu kontrol altına alabilirsiniz. Ancak takımın yarısından fazlasını karşınıza almanız halinde görevinizden alınmanız kaçınılmazdır" diye konuştu.

Bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran Graeme Souness ise Mourinho'nun görevine son verilmesine takımın en önemli oyuncularını karşısına almasının yol açtığını ifade etti.

 

Sayfa Yükleniyor...