Pınar Karşıyaka finallere abone

Basketbol Süper Ligi'nde çok çekişmeli geçen seride Galatasaray Ekmas'ı evindeki son maçta taraftarının büyük desteğiyle 97-82 yenerek 2-1'le geçen Pınar Karşıyaka, son 4 sezonda 3'üncü kez adını Play-Off'ta yarı finale yazdırdı. Antrenör Ufuk Sarıca yönetiminde ligde son yıllarda yine finallere abone olan Kaf-Kaf, geçen sezon 8 sene sonra final oynamasının ardından bu sezon da son 4'e kaldı. Karşıyaka'nın yarı finaldeki rakibi geçen sezon finalde karşılaşıp şampiyonluğu kaptırdığı normal sezon lideri Anadolu Efes olurken seri haftaya başlayacak.

Haber Merkezi - NTV Spor 20.05.2024 - 18:01
Pınar Karşıyaka finallere abone

Federasyonu, Play-Off'ta yarı final etabını başlatmak için Fenerbahçe Beko'nun bu hafta 24-26 Mayıs tarihleri arasında Euroleague'deki Final Four maçlarının tamamlanmasını bekleyecek.

Seride 3 galibiyete ulaşan taraf finalde Fenerbahçe-Beşiktaş eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. İlk iki maç İstanbul'da, üçüncü ve dördüncü maçlar İzmir'de, gerek olursa beşinci maç da İstanbul'da oynanacak. Yeşil-kırmızılı ekip yarı finalde rakibinden geçen sezonki finalin rövanşını almaya çalışacak.

SARICA GURURLU

Sezona 6 yabancıyla başlayıp kadrosunda 4 yabancı kalan , zorlu Galatasaray serisindeki 3 maçta da sakatlıklar nedeniyle sahada 3 yabancıyla mücadele etti. Takım Avrupa'dan son 3 yılda erken elendiği için eleştirilen Antrenör Ufuk Sarıca, sahada McCollum önderliğinde dar rotasyonla yeşil-kırmızılıları ligde yine yarı finale taşımayı başardı. "Kendimi çok gururlu hissediyorum çünkü çok eksik bir takımla mücadele ediyoruz diyen Ufuk Sarıca, "Çok daha diri kaldık. Kaybettiğimiz ilk maçta uzatmaya bakarsak orada da basit hatalarımız olmasa orada bitirebilirdik. Ben bütün seri boyunca söyledim çok büyük oynadık. Biz bütün seriyi müthiş bir hale getirdik. Tekrardan yarı finale kaldık. Bu seriyi 2.5 yabancıyla oynadık, Vitto Brown ağrılarla oynadı. Çok gurur duyuyorum, çok sevinçliyim" dedi.

Sarıca, "Thomas Akyazılı seride X faktör oldu. Attığı 17 sayı, savunmadaki gayreti çok önemliydi. İstanbul’daki maçtan sonra ona biraz yükledim, ihtiyacımız olduğunu söyledim. O da müthiş oynadı. Onu da tebrik ediyorum. Şimdi önce dinleneceğiz. Buna ihtiyacımız var. Şu anda Anadolu Efes‘le oynayacağımız yarı final maçını düşünmüyorum, önce bunun keyfini çıkarmalıyız. 1 haftadır buraya çok hazırlanıyoruz, çok yorulduk. Yarı finalde şansımız az olabilir ama çok önemli değil. Önemli olan her sene oraları oynayabilmek. Hep yukarılarda, Euroleague takımlarından sonra orada olmak. Önce bunun keyfini çıkaracağız, sonra Efes maçını düşüneceğim" diye konuştu.

40 DAKİKA DURDU

Pınar Karşıyaka-Galatasaray serisinde 3 maç da çok çekişmeli ve gergin geçerken, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'ndaki son karşılaşma son periyotta yaşanan olaylar yüzünden 40 dakika durdu. Galatasaraylı Buğrahan Tuncer, bitime 4 dakika 33 saniye kala 5 faulle oyun dışı kalırken kendisine tepki gösteren ev sahibi taraftarlara önce orta parmağını gösterdi, ardından yerine otururken cinsel organını tutarak hareket yaptı. Bunun üzerine tribünler Galatasaraylılara yabancı maddeler attı. Galatasaraylı Sadık Emir Kabaca da tribünden atılan yabancı maddeleri taraftara geri fırlattı. Hakemler bu esnada salonda üçüncü kez anons yaptırıp soyunma odasına gitti. Galatasaraylı oyuncular kendi soyunma odalarına giderken de gerginlik devam etti. Galatasaray benchinin arkasında ve yanındaki tribünde oturan taraftarların emniyet güçleri tarafından o bölümden boşaltılmasıyla karşılaşma devam etti. Karşıyaka Başkanı İlker Ergüllü de son bölümü sahaya yabancı madde atılmasına engel olmak için rakip benchin yanından izledi.

GALATASARAY'A GÖNDERME

Karşıyaka, Galatasaray galibiyetini rakibe göndermelerle kutladı. Seride 15 Mayıs'ta İzmir'de oynanan ilk maçı uzatmada 1 sayı farkla kazanan Galatasaraylı oyuncunlar, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda parkede galibiyet pozu verirken, Pınar Karşıyaka da çeyrek finalin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na denk gelen son maçını kazanıp rakibini eledikten sonra takımın zafer pozunu, "Burada galibiyet pozu arifede değil, bayramda çekilir. İyi bayramlar büyük Karşıyaka taraftarı!" mesajını paylaştı. Karşıyakalı oyuncular da ilk maçın ardından rakip takımdan McCormack'ın galibiyet pozu verirken yaptığı hareketi tekrarladı. Yeşil-kırmızılılar ayrıca bu sezon Galatasaray'a karşı lig, Türkiye Kupası ve Play-Off'ta oynanan 6 maçta alınan 5 galibiyetin görselini de sosyal medyada yayınladı.

BAŞKAN ERGÜLLÜ'DEN TEBRİK VE TEŞEKKÜR

Karşıyaka Başkanı İlker Ergüllü, sezon içinde ve Play-Off'ta yaşanan bütün olumsuzluklar ve sakatlıklara rağmen yarı finale adını yazdıran takımlarını ve teknik heyeti kutladı. Takımın Galatasaray serisinde büyük bir mücadele örneği sergilediğini söyleyen İlker Ergüllü, "Rakip oyuncular taraftarımızı tahrik etmek için elinden geleni yaptı. Taraftarlarımız rakip oyuncuların terbiyesizliklerine rağmen galeyana gelmedi. Takımlarına müthiş bir itici güç oldular. Sağduyu gösterip takımlarının yanında olan tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Artık gözümüz Anadolu Efes serisinde" dedi. Yeşil-kırmızılılarda basketbolcular ve teknik heyete bu hafta maaş ödemesi yapacak yönetim, Galatasaray serisi için özel prim de açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...