"Hedef 18'de 10!"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, hedeflerinin 18 sıkletin 10'unda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmak olduğunu söyledi.

NTV Spor 25.12.2015 - 11:02
"Hedef 18'de 10!"
Musa Aydın, yaptığı açıklamada, olimpiyat hazırlıklarının hızlı ve yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, "Olimpiyatlara çok fazla sıklette katılmak hedefimiz ancak en büyük arzumuz altın madalya almaktır. Olimpiyat öncesi yapılacak şampiyonalar bizi hedeflerimize yakınlaştıracaktır. Hedefimiz 18 sıkletin 10'unda olimpiyata katılmak" dedi.
     
Güreşin Türk milletinin ata sporu olduğunu belirten Aydın, Türkiye var oldukça bu sporun da devam edeceğini söyledi. Aydın, güreşte elde edilen başarılarda zaman zaman yükselme ve düşüşlerin yaşanabileceğini aktararak, bu branşın Türk sporunun lokomotifi olduğunu kaydetti.
     
Kırşehir ve Edirne'de güreş liselerinin açılması için hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Aydın, "Amacımız 2020'nin hazırlığını şimdiden yapmak. Bundan dolayı 3 olan tohum merkezleri sayısını 7'ye çıkarmak istiyoruz. Tohum merkezleri, güreş liseleri 2020'de Türk güreşini zirveye taşıyacaktır" diye konuştu.
      
Aydın, Türkiye Şampiyonası'nda ilk 3'e giren sporcuları kampa alacaklarını, bu kampları güreşte söz sahibi ülkelerle yapacaklarını
vurgulayarak, "İki özel turnuvamız daha olacak. Bu da milli takımımız için önemli bir kriter. Buradan başarılı olan sporcularla Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz. Ondan sonra olimpiyatların eleme turnuvaları var. İlk turnuva Sırbistan'da ikinci Moğolistan'da sonuncusu Türkiye'de olacak" ifadelerini kullandı.
     

Sayfa Yükleniyor...