G.Saray'dan Erdenay'a cevap

Galatasaray Kulübü, Lynetta Kizer olayı hakkında konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay'a resmi internet sitesi üzerinden cevap verdi.

NTV Spor 25.12.2015 - 19:13
G.Saray'dan Erdenay'a cevap

Galatasaray Kulübü, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay'ın, Lynetta Kizer krizi konusunda yargıyı etki altına almaya çalıştığını öne sürdü. 

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Erdenay'ın, yargı aşamasındaki bir konuda konuşarak, hukuka aykırı davrandığı ifade edildi.

Açıklamada, "Konumu gereği tarafsız olması gereken bir federasyon başkanına yakışan, kimin daha az kimin daha çok suçlu olduğunu ilan ederek yargıyı etki altına almaya çalışmaktan ziyade, bu aşamadan sonra sessiz kalarak tahkim kurulunun vereceği kararı beklemek olmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Galatasaray'ı, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Kizer'ın ABD pasaportuyla çıkarılan lisansla forma giydiği Fenerbahçe maçında, sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığı gerekçesiyle hükmen mağlup ilan etmişti. Sarı-kırmızılı kulüp de karara itiraz ederek Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kuruluna başvurmuştu.

Erdenay katıldığı bir panelde, "Federasyon olarak kararlarımızın onanma yüzdesi çok fazla. Federasyonun da Galatasaray'ın da hatası var. Aslında burada en masum olan Fenerbahçe. Onlar haklı bir itirazda bulundular. Yönerge çok açık, hükmen mağlubiyet kararı gerekiyordu" açıklamasını yapmıştı.

Sayfa Yükleniyor...