"Galibiyeti hak ettik"

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 14. haftasında sahasında Rönesans TED Ankara Kolejliler'i 75-72 yenen Anadolu Efes'in başantrenörü Dusan Ivkovic, zor ve ilgi çekici bir maç oynadıklarını ve galibiyeti hak ettiklerini söyledi

NTV Spor 03.01.2016 - 21:45
"Galibiyeti hak ettik"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ivkovic, oyuncularının son saniyeye kadar savaştığını vurgulayarak, "Maçın ilk yarısında oyunu kontrol ettik ve iyi bir performans sergiledik. İkinci yarıda ise kötü hücum ederek rakibimizin oyuna dönmesini sağladık. Aldığımız toplam 20 hücum ribaundu bizi oyunda tuttu" değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Efes'in genç oyuncularından Emircan Koşut ise, zor bir maç olduğunu ve kötü bir yüzdeyle oynadıklarını ama karşılaşmanın sonunda iyi savunma yaparak kazanmayı bildiklerini belirtti.

"KOLAY FAULLER ÇALINDI"
Rönesans TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Hasan Özmeriç, ikinci yarı savunmalarını toparladıklarını ve maçın bitimine 2 dakika kala öne geçtiklerini ancak bu avantajı 2 kolay düdükle kaybettiklerini söyledi.

Deplasmanda Anadolu Efes'e karşı öne geçmenin çok büyük bir avantaj olduğunu dile getiren Özmeriç, "Hakemlerin bu faulleri bilerek çaldığını düşünmüyorum. Maçı televizyon verdiği için bunların faul olmadığını herkes gördü. Maçın en kritik yerinde çok kolay fauller çalındı ama top yine de bizdeydi ve son topu net bir biçimde kullanamadık. Maalesef son iki dakikada hakemlerin kolay faul çalmasından dolayı bu prestijli galibiyeti kaçırdığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Rönesans TED Ankara Kolejliler oyuncularından Önder Külçebaş ise ikinci yarıda iyi savunmayla toparlandıklarını ama yanlış şut seçimleriyle maçı kaybettiklerini kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...