Kural ihlali itirazı!

Rönesans TED Ankara Kolejliler, Spor Toto Basketbol Ligi mücadelesinde Anadolu Efes'in esame listesinde kural hatası yaptığını ve itiraza rağmen bunun sürdürülmesini kınadı.

NTV Spor 05.01.2016 - 10:53
Kural ihlali itirazı!

Kulüpten yapılan açıklamada, 3 Ocak Pazar günü İstanbul'da oynadıkları ve 75-72 kaybettikleri Anadolu Efes maçında rakiplerince sunulan esame listesinde 42 forma numaralı Bryant Dunstan'ın isminin yer almadığı belirtildi.

Maç öncesi Anadolu Efes teknik ekibinin uyarıldığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Teknik komiser de baş hakemi bilgilendirmeden kural dışı hareket ederek 42 forma numaralı Bryant Dunstan'ı  esame listesi ve maç kağıdına eklettirmiştir. Kulübümüz yetkililerince kural dışı yapılan bu değişiklik baş hakeme anlatılmıştır. Baş hakem, teknik gözlemci ve masa hakemleriyle konuyu paylaşmış, ancak hiçbir değişiklik yapılmadan maça başlanılmıştır. Halbuki kurallar gereği hakemlerin sahaya çıkması ve 20 dakika öncesinde müsabaka resmen başlamış sayılır. Müsabakanın başlamasına 20 dakika kala verilen esame listesinde bulunmayan 42 numaralı oyuncunun oynatılmış olması nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu'na gerekli başvurumuz yapılmış olup, bu kural ihlalini ve müsabaka sırasındaki tüm itirazlarımıza rağmen bu kural ihlalinin devam ettirilmesi şeklindeki davranışı şiddetle kınadığımızı kamuoyuna duyururuz."

Sayfa Yükleniyor...