Eczacıbaşı öğrencilerle buluştu!

Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı oyuncuları öğrencilerle bir araya geldi

NTV Spor 06.01.2016 - 15:35
Eczacıbaşı öğrencilerle buluştu!

Etiler Bahçeşehir Koleji'nde düzenlenen "Dünyada ve Avrupa'da Sporun Zirvesindekiler" konulu panele, Eczacıbaşı VitrA oyuncuları Ceylan Arısan, Dilara Bağcı, Tijana Boskovic, Asuman Karakoyun, Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Nilay Özdemir, Rosir Calderon ve takım menajeri Nalan Ural katıldı.

Menajer Ural, burada yaptığı konuşmada, organizasyonda genç nesille buluşmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Eczacıbaşı VitrA'nın başarılı geçmişini anlattı. Türk sporunda 50. yılı tamamladıklarını hatırlatan Ural, "Yurt içinde ve dışında kazandığımız zaferler ve kupalarla Türk voleybolunu dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz. Türkiye Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde 16 kez şampiyonluk yaşadık. Yakın zamanda 2015 Dünya Kulüpler Şampiyonası ve CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluk kupalarının sahibi olduk" dedi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Nilay Özdemir, her maçın farklı bir macera olduğunu ve her müsabakaya ayrı hazırlandıklarını söyleyerek, "Her karşılaşma için ayrı taktik, toplantılar yapıyoruz. Bu da motivasyonu artırıyor. Kaybettiğimiz maçları geride bırakıp bir sonraki sınava hazırlanmak, ileriye bakmak zorundasınız. Sizler de derslerinizden kötü not aldığınızda bu şekilde yapabilirsiniz" diye konuştu.

Deneyimli libero Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu da antrenman programlarını anlatarak, haftada iki gün karşılaşma oynadıklarını ve bu yüzden her gün sabah ve akşam ikişer saatten yüksek tempoda antrenman yaptıklarını bildirdi.

Sporcu bir anne olmanın zorluklarına değinen Kübalı smaçör Rosir Calderon ise voleybolcu kimliğini salonda bıraktıktan sonra evinde ikinci bir işe başladığını ifade ederek, "Hem anne hem de sporcu olmak zor ama ikisini birlikte yaşamak özel bir duygu. Bir sporcunun sorumluluğu antrenörün verdiği hedef doğrultusunda ilerlemek. Bir annenin sorumluluğu ise kendi bildiklerini çocuğuna öğretmek. Bu iki duyguyu yaşadığım için şükrediyorum. Oğlum da voleybol oynamak isterse çok mutlu olurum" diye görüşlerini aktardı.

Elde ettikleri başarılardaki etkenlerden söz eden Asuman Karakoyun da çok köklü bir kulüp olduklarını vurgulayarak, "Bizim için hiçbir zaman ikincilik başarı olmadı. Müzemizde birçok kupa vardı ama Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu ilk hedef olarak görmüştük. Geçen yıl da takım havasını çok iyi oluşturduk. Sporcuların birbirleriyle ilişkisi güzeldi ve antrenörün verdiği taktikleri sahada çok iyi uyguladık. Çok uzun zamandır istediğimiz bir başarı olduğu için konsantre olduk ve sonunda kazandık. Bunun için çok mutluyuz"

Konuşmaların ardından katılımlarından dolayı sporculara çiçek ve plaket takdim edildi. Voleybolcular da öğrencilere imza verdi.

Sayfa Yükleniyor...