"Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna hazırlanın"

Son yıllarda yapılan yatırımlarla Avrupa'nın en gözde liglerinden biri haline gelen Spor Toto Basketbol Ligi'nin güçlü ekiplerinden Fenerbahçe, bu sezon sergilediği etkili performansla Avrupa'nın en prestijli kupasının favorisi olarak gösteriliyor.

NTV Spor 13.01.2016 - 11:51
"Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna hazırlanın"

Uluslararası alanda ilk kupasını 1996 yılında Anadolu Efes'in Koraç Kupası'nı kazanmasıyla elde eden ve 2012 yılında da Beşiktaş'la EuroChallange Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşayan Türk basketbolu, Avrupa'nın bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de ise şu an kadar mutlu sona ulaşamadı.

Anadolu Efes'in 2000 ve 2001 yılında oynadığı Dörtlü Final'den 14 yıl sonra bu seviyeye çıkan ilk Türk takımı Fenerbahçe oldu. THY Euroleague'de geçen yıl tarihinde ilk kez Dörtlü Final oynayan sarı-lacivertliler, bu sezon da aynı başarıyı tekrarlamak için yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Normal sezonda 10 maçta sadece iki yenilgi alarak grubunu lider tamamlayıp Top 16'ya kalan Fenerbahçe, bu tura da çok iyi bir başlangıç yaptı. Sahasında Panathinaikos'u 82-75 yenen sarı-lacivertliler, zorlu Sırbistan deplasmanında ise Kızılyıldız Telekom'u 88-65 mağlup etti.

Avrupa'da bu sezon çıktığı 12 maçta 10 galibiyet elde eden Fenerbahçe, 10. kez yer aldığı organizasyonda tarihinin en iyi başlangıcını da yaptı.

EN İYİ 3 TAKIMDAN BİRİ
Ülker'le birleşerek 2006 yılında Euroleague'e "merhaba" diyen sarı-lacivertliler, bu yıl en fazla galibiyet alan 3 takımdan biri konumunda bulunuyor.

Avrupa Ligi'nde mücadele ettiği 10 sezonda sadece iki kez Top 16'nın dışında kalan Fenerbahçe, Rus takımları CSKA Moskova ve Lokomotiv Kuban ile bu sezon en az yenilen ekip oldu.

Sarı-lacivertliler bu sezon sadece deplasmanda Real Madrid ve Strasbourg'a yenildi.

SAHASINDA BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Fenerbahçe, maçlarını oynadığı Ülker Sports Arena'da rakiplerine geçit vermiyor.

Euroleague'de bu sezon seyircisi önünde kaybetmeyen tek takım olan sarı-lacivertliler, son 13 maçında ise yenilgi yüzü görmedi. Yaklaşık bir yıldır Ülker Sports Arena'da kaybetmeyen Fenerbahçe, en son yenilgisini 16 Ocak 2015'te Olympiakos karşısında yaşadı.

Fenerbahçe'nin Ülker Sports Arena'da yenilmezlik serisi yakaladığı 13 maç şöyle:

  Tarih  Rakip  Sonuç
  06.02.2015  Laboral Kutxa   91-90
  05.03.2015  Nizhny  92-79
  20.03.2015  EA7 Emporio Armani  98-77
  26.03.2015  Unicaja Malaga  78-63
  09.04.2015  Anadolu Efes  83-72
  14.04.2015  Maccabi Electra  80-72
  16.04.2015  Maccabi Electra  82-67
  16.10.2015  Bayern Münih  74-67
  30.10.2015  Real Madrid  77-66
  13.11.2015  Khimki  88-83
  26.11.2015  Strasbourg  81-64
  11.12.2015  Kızılyıldız  79-61
  30.12.2015  Panathinaikos  82-75

EN İYİ BAŞANTRENÖRE SAHİP, DÖRTLÜ FİNAL'İN EN BÜYÜK ADAYI
Fenerbahçe'nin performansı, THY Euroleague'de yer alan takımların genel menajerlerinin de gözünden kaçmadı.

Genel menajerlere yapılan ankete göre Fenerbahçe, "Dörtlü Final'de yer alması beklenen ekip" kategorisinde yüzde 100 oy oranıyla ilk sırada yer aldı.

Aynı ankette Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic ise THY Euroleague'in en iyi başantrenörü olarak gösterildi. Yüzde 41,7 oy alan Obradovic, genel menajerlerin gözünde rakiplerine uzak ara fark atarak en iyi başantrenör seçildi.

KADRO SIFIRDAN KURULDU
Fenerbahçe, sezon başında geçen yıl Dörtlü Final oynayan takımın yerine sil baştan bir kadro oluşturdu.

Sarı-lacivertli ekip, yeni bir takım olması nedeniyle geçen sezon yakalanan başarının gerisinde kalınabileceği endişesini, sergilediği etkili performansla ortadan kaldırdı.

Geçen sezon başında kadroda yer alan Emir Preldzic, Luka Zoric, Andrew Goudelock, Nemanja Bjelica, Nikos Zisis, Oğuz Savaş, Semih Erden, Serhat Çetin, Can Altıntığ ve Kenan Sipahi'yle yollarını ayıran Fenerbahçe, bu oyuncuların yerine kadrosuna 7 takviye yaptı.

Sarı-lacivertliler yeni transferleri Kostas Sloukas, Pero Antic, Luigi Datome, Nikola Kalinic, Ekpe Udoh, Ali Muhammed ve Barış Hersek'ten şu ana kadar istediği verimi aldı.

AYDIN ÖRS: "FENERBAHÇE'NİN YOLU AÇIK"
A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Fenerbahçe'nin eski başantrenörü Aydın Örs, sarı-lacivertli takımın geçen yıl yakaladığı başarının da bir adım daha ötesine gideceğine inandığı söyledi.

Türk basketbolunun unutulmaz isimleri arasında yer alan Örs, TOP 16 maçlarının devam ettiğini ve ilerisi için konuşmanın erken olduğunu belirtmesine rağmen Fenerbahçe'ye olan güvenini şu sözlerle ifade etti:

"Fenerbahçe herkes tarafından Euroleague'in favorisi olarak gösteriliyor. Geçen seneden daha mücadeleci, agresif savunma yapan, tempolu oynayan bir yapıya sahip. Obradovic de çok tecrübeli bir antrenör. Takımı çok iyi yönetiyor. Fenerbahçe'nin yolunun açık olduğunu ve Final Four'un ötesine geçeceğini düşünüyorum" dedi.

Fenerbahçe'nin yükselen bir grafiğinin olduğunu aktaran Örs, "Eğer bir şansızlık olmazsa bence geçen seneden daha iyi bir başarı alınır. Kulübün de hedefleri büyük. İnşallah iyi bir başarıyla özlenen şampiyonluk gelecektir" değerlendirmesinde bulundu.

YUNAN GAZETECİ IOANNIDIS: "FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUĞUNA HAZIRLANIN"
Hem kulüp hem de milli takım bazında Avrupa basketbolunun en başarılı ülkelerinden olan Yunanistan'da, haber ajansı ANA-MPA'nın spor editörü Alexandros Ioannidis, Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşabileceğini aktardı.

Yunan gazeteci, yaptığı açıklamada, uzun yıllar ülkesinde Panathinaikos'la büyük başarılar yakaladığını hatırlatarak, Sırp başantrenörün yönetimindeki Fenerbahçe'yi şöyle değerlendirdi:

"Fenerbahçe'nin geçen sezon Dörtlü Final'e çıkması şans değildi. Bu başarı kulüp ve Türk basketbolunda yeni bir çağın başlangıcı oldu. Bu yıl Fenerbahçe'nin performansı tekrar Dörtlü Final'de olacağının göstergesidir. Kadrosunda her pozisyonda müthiş yetenekler var. Obradovic, savunma ve hücumda çok güçlü bir takım oluşturdu. Son şampiyon Real Madrid'in yer aldığı ilk turda rahat bir şekilde lider olarak Top 16'ya kaldı. Top 16'da grup birincisi olacağını inanıyorum. Fenerbahçe'yi bu sezon Dörtlü Final'de görmemek sürpriz olur. Eğer Obradovic'in bir takımın başında olduğunu görüyorsanız, o takımın şampiyon olmasına hazırlanın."

İSPANYOL GAZETECİ CAMPS: "FENERBAHÇE'NİN DÖRTLÜ FİNAL'E KALMA ŞANSI YÜKSEK"
İspanya'da yayın yapan Onda Cero Radyosu'nun basketbol muhabiri David Camps de Fenerbahçe'nin Euroleague'de Dörtlü Final'e kalma şansını yüksek olduğunu belirtti.

İspanyol gazeteci, Fenerbahçe'nin çok önemli bir bütçeye sahip olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe'nin bu yıl da Dörtlü Final'e kalma şansı çok yüksek. Obradovic gibi bir başantrenöre sahipler. Bu sezon Euroleague'de Dörtlü Final'e kimlerin gideceğinin tahminini yapmak çok zor ama Fenerbahçe orada olacaktır. Fenerbahçe'nin geçen yıla oranla bu yıl kupayı kazanma şansı daha fazla."

SIPR GAZETECİ MATIC: "FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK FAVORİLERİNDEN BİRİ"
Avrupa basketbolunun en önemli ülkelerinden biri Sırbistan'da Vecernje Novosti Gazetesi'nde basketbol muhabiri olan Djordje Matic de sarı-lacivertlilerin Euroleague'in en büyük favorilerinden biri olduğunu dile getirdi.

Fenerbahçe'nin başında vatandaşı Zeljko Obradovic'in olduğunu hatırlatan ve bunun büyük bir avantaj sağladığını belirten Sırp gazeteci, "Obradovic, büyük takımları yönetmeyi iyi biliyor. Obrdovic geldikten sonra Fenerbahçe'de çok şey değişti. Obradovic, Fenerbahçe'yi 'kazanan' bir takım yaptı. Daha önce Sırbistan'da oynayan birçok oyuncu şu anda Fenerbahçe'de. Türk basketboluna yapılan yatırımlar ve gelen kaliteli antrenörler, Türk oyuncuların gelişimi için de önemli. Fenerbahçe, zaten Obradovic'i Avrupa'da da başarılı olmak için göreve getirdi. Geçen yıl Dörtlü Final oynayan Obradovic'in Fenerbahçe'si, bu yıl şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...