Roma'da aynı tas aynı hamam!

İtalya Ligi'nde teknik direktör değişikliğine giden Roma, Spalletti ile çıktığı ilk maçında beraberliğe razı oldu. Başkent ekibi, ligin son sırasına demir atan Verona'yla 1-1 berabere kaldı, üstüste 3. maçından da beraberlikle ayrıldı ve lider Napoli ile arasındaki puan farkı 9'a çıktı.

NTV Spor 17.01.2016 - 18:21
Roma'da aynı tas aynı hamam!

Rudi Garcia'yı gönderdikten sonra takımın başına Luciano Spalletti'yi getiren Roma, yeni teknik direktörüyle çıktığı ilk maçta beklentilerin uzağında kaldı. Salih Uçan'ın takımı, konuk ettiği Verona ile 1-1 berabere kaldı.

Cezası sona eren Dzeko'yla maça başlayan; ancak Çin'in Jiangsu Suning takımına gitmesi gündemdeki Gervinho'nun yedek kulübesinde oturduğu maça Roma daha etkili başladı. İlk yarıda yüzde 70 topa sahip olma oranıyla oynayan Roma, 41'de öne geçti. De Rossi'nin klas pasında topu önünde bulan Radja Nainggolan, altıpastan vurarak ağları havalandırdı ve Roma'yı 1-0 öne geçirdi. Belçikalı milli oyuncu, Mayıs 2015'ten bu yana 20. maçında ilk golünü kaydetti.

İkinci yarının hemen başında Verona beraberlik şansı yakalamasına karşın, aradığı gole 62'de penaltıyla ulaştı. Roma ile oynadığı son 14 maçta sadece dört kez sahadan beraberlikle ayrılabilen ve Olimpiyat Stadı'nda Ocak 1973'ten beri galip gelemeyen Verona'da, Wszolek, Leandro Castan'ın hareketiyle cezasahası içinde yerde kaldı. Konuk ekibin kazandığı penaltı atışını Giampaolo Pazzini gole çevirdi ve karşılaşmaya 1-1'lik beraberlik geldi. İlerleyen dakikalarda Dzeko, iki net fırsattan yararlanamazken, karşılaşma da 1-1 sona erdi.

Bu beraberliğin ardından puanını 35'e çıkarabilen Roma ile lider Napoli arasındaki puan farkı 9'a çıktı. Ligin son sırasındaki Verona ise puanını 9'a çıkarabildi.

İtalya Ligi'nde bugün alınan sonuçlar şöyle:
Genoa     4 - 0 Palermo
Bologna   2 - 2 Lazio 
Carpi     2 - 1 Sampdoria 
Chievo    1 - 1 Empoli 
Roma      1 - 1 Hellas Verona 
Udinese   0 - 4 Juventus


 

Sayfa Yükleniyor...