Şike iddialarını değerlendirdi!

Dünya 1 numarası Novak Djokovic, tenis dünyasında yankı uyandıran şike iddiasını değerlendirdi. 2007 yılında bir maçı kasıtlı olarak kaybetmek için kendisine 200 bin Dolar teklif edildiğini açıklayan Djokovic, buna karşın şu anki iddiaların spekülasyon olduğunu savundu.

NTV Spor 18.01.2016 - 13:07
Şike iddialarını değerlendirdi!

Tenis dünyası, İngiliz yayın kurumu BBC'nin ortaya attığı iddiayı konuşuyor. BBC'ye göre teniste son 10 yılda önemli turnuvalarda çok ciddi şekilde şike yapılıyor. 2007 yılına kadar uzanan şike iddiasında biri Grand Slam şampiyonu olmak üzere dünya sıralamasında ilk 50'de yer alan 16 tenisçinin daha adı geçiyor.

İddiaları değerlendiren dünya 1 numarası Novak Djokovic ise henüz kanıtlanmış bir şey olmadığını savundu. Sezonun ilk Grand Slam Turnuvası Avustralya Açık'a Hyeon Chung galibiyetiyle başlayan Djokovic, 2007 yılında kendisine maç kaybetmesi için 200 bin Dolar teklif edildiğini söyledi.

"Parayı bana direkt teklif etmediler. Ekibime ulaşmışlar" diyen Djokovic, "Ekibim derhal olaya müdahale etti. Böyle bir teklifi kabul etmem söz konusu bile olamaz" diye konuştu.

Teniste şikeye yer olmadığını vurgulayan Djokovic, "Herkes bu sporu temiz tutmak için elinden geleni yapıyor. 10 yıl önce oynanmış maçlardan bahsediliyor ve bu tenisin üzerine gölge düşürüyor. İnsanlar, iddialarda adı geçen tenisçilerin kim olduğunu tahmin etmeye çalışıyor. Ama henüz aktif tenisçilerden birinin şike yaptığını gösteren bir kanıt yok. O yüzden şu an konuşulanlar spekülasyondan ibaret" ifadelerini kullandı.

 

Sayfa Yükleniyor...