Efes'in rakibi Cedevita

Anadolu Efes, THY Euroleague Top 16 E Grubu 4. hafta maçında yarın deplasmanda Hırvatistan temsilcisi Cedevita Zagreb ile karşılaşacak. Başkent Zagreb'deki Drazen Petrovic Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 20.00'de başlayacak

NTV Spor 20.01.2016 - 09:44
Efes'in rakibi Cedevita

İki ekip THY Euroleague'de bu sezon ilk turda iki kez karşılaşırken, üçüncü haftada Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Anadolu Efes 81-75 kaybetti, 8. haftada Zagreb'deki müsabakayı ise lacivert-beyazlılar aynı skorla kazandı. Top 16 turu E Grubu 3. haftasında Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş'u 84-71 mağlup etti, Cedevita Zagreb ise İspanyol temsilcisi Unicaja Malaga'ya deplasmanda 90-67 yenildi.  E Grubu'nda üç haftanın ardından Anadolu Efes, iki galibiyet ve bir mağlubiyetle üçüncü, Cedevita Zagreb ise bir galibiyet, iki yenilgiyle yedinci sırada yer alıyor.     
              
Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, iki takımın da şu anki durumunun ilk turda karşılaştıkları dönemden çok farklı olduğunu vurgulayarak "İlginç, zorlu ve çekişmeli bir maç olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı. Karşılaşmayla ilgili görüşlerini lacivert-beyazlı kulübün internet sitesine açıklayan Sırp çalıştırıcı "İlk turda aynı grupta yer aldığımız Cedevita Zagreb ile şimdi Top 16'nın dördüncü haftasında deplasmanda karşılaşıyoruz. Her maçın birbirinden farklı olduğunu unutmamamız gerekir. İki takımın da şu anki durumu ilk turda karşılaştıkları dönemden çok farklı. İlginç, zorlu ve çekişmeli bir maç olacağını düşünüyorum" dedi.      

Anadolu Efes ile Cedevita Zagreb, Avrupa kupalarında daha önce 4 kez karşılaştı. Anadolu Efes, Hırvatistan temsilcisini 3 kez yenerken, bir kez mağlup oldu. Anadolu Efes, Avrupa kupalarında yarın 546. karşılaşmasına çıkacak. Lacivert-beyazlılar, 1979-1980 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında geride kalan 545 maçın 309'unu kazandı, 236'sında salondan yenilgiyle ayrıldı.

Anadolu Efes basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu Euroleague'de ise 2001-2002 sezonundan bu yana oynadığı 297 karşılaşmada ise 152 galibiyet, 145 yenilgi aldı. Bu arada Anadolu Efes, geçen sezon başında göreve getirilen dünyaca ünlü Sırp başantrenör Dusan Ivkovic yönetiminde Avrupa kupalarında oynadığı 41 maçın 23'ünde galip geldi.
     
     

Sayfa Yükleniyor...