“Şike yapıldığını herkes biliyor...”

Tenis dünyası, şike iddialarıyla sarsılıyor. İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye konuşan eski bir tenisçi, şike yapıldığını herkesin bildiğini; ancak kimsenin konuşmadığını söyledi...

NTV Spor 20.01.2016 - 14:52
“Şike yapıldığını herkes biliyor...”

Teniste şike iddiası gitgide daha ciddi bir hal alıyor. İngiliz yayın kurulu BBC, son 10 yılda önemli turnuvalarda şike yapıldığını öne sürüyor. İddiasını, erkekler profesyonel tenis birliği ATP'nin, 2007 yılında yaptığı soruşturmaya dayandıran BBC'ye göre, şike sadece az tanınmış tenisçilerle sınırlı değil . İddialara göre ilk 50'de yer alan 16 tenisçinin adı da soruşturma dosyasında geçiyor. Şüpheliler arasında Grand Slam şampiyonluğu yaşamış tenisçilerin olduğu da öne sürülüyor.

BBC son olarak, adını vermek istemeyen eski Güney Afrikalı bir tenisçinin açıklamalarını paylaştı. Bugünlerde antrenörlük yapan eski tenisçi; "Şike, tur sırasında kimsenin konuşmadığı ama herkesin bildiği bir sır gibi. Tenis otoriteleri de bu durumun farkında. Ancak durdurmak için hiçbir şey yapmıyor" dedi.

Ancak şikeden haberdar olduklarını kesin bir dille reddeden yetkililer, BBC'nin adını vermediği eski tenisçiyi, kendilerine başvurup tüm bildiklerini anlatmaya davet etti.

Dünya 1 numarası Novak Djokovic, 2007 yılında bir maçı kaybetmesi için aldığı 200 bin dolarlık teklifi geri çevirdiğini söylemiş; ancak profesyonel teniste şike yapıldığına yönelik iddiaları söylenti olarak nitelendirmişti.

Britanyalı tenisçi Andy Murray ve dünya 3 numarası Roger Federer ise iddiaların odağındaki isimleri öğrenmek istediklerini açıklamıştı.

Sayfa Yükleniyor...