Gecenin yıldızı Ronaldinho!

110 yıllık geçmişi olan Katalan spor gazetesi El Mundo Deportivo tarafından bu yıl 68'incisi düzenlenen "Spor Dünyası Ödülleri" galasında, gecenin yıldızı Brezilyalı Ronaldinho oldu.

NTV Spor 02.02.2016 - 10:36
Gecenin yıldızı Ronaldinho!

El Mundo Deportivo'nun spor dünyasında 2015'in en iyilerini ödüllendirdiği gecede, 2003-2008 arasında Barcelona'da forma giyen 35 yaşındaki Ronaldinho, "Sportif Kariyer" ödülüne layık görüldü. Törende konuşan Ronaldinho, "Burada olmak çok güzel. Bana gösterdiğiniz sevgi ve saygıdan dolayı teşekkür ederim" dedi.

"Şu anda tercih şansın olsa şimdiki Barcelona'da mı yoksa senin oynadığın Barcelona'da mı oynamak istersin?" sorusuna Ronaldinho, gülümseyerek "Kendi dönemim. Biz de tarih yazdık" cevabını verdi.

Barça taraftarı olduğunu söyleyen Ronaldinho, şöyle devam etti:

"Bu takım, tarih yazmaya devam edecektir. İnşallah, art arda ikinci kez Şampiyonlar Ligi'ni kazanır. Geçmişte Pele, Maradona ya da Ronaldo nasıl ki dönemlerinin en iyisi olmuşsa Messi de bu dönemin en iyisi. Messi, şimdiden tarihe geçti. Neymar da bu yolda ilerliyor. Umarım, o da en iyisi olur. Ben, olacağını düşünüyorum. Bence Neymar dünyanın en iyi kulübünde. Onun Real Madrid'e gideceğini sanmıyorum."

Gecenin en büyük ödülleri olan "En İyi Erkek Sporcu"ya Barcelonalı Andres İniesta, "En iyi Kadın Sporcu"ya da motosiklet pilotu Laia Sanz layık görüldü. Kendisine oy kullananlara teşekkür eden İniesta, "Bu ödülü, hem iyi hem de kötü günde bana her zaman güvenen insanlara adıyorum" dedi.

Katalan gazetesi "Sportif Mükemmellik" adı altında Barcelona'nın forvetteki yıldız 3'lüsü "Messi-Suarez-Neymar"ı ödüllendirirken futbolcular adına ödülü Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu aldı.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da ödüllerin büyük bölümünü Barcelonalı futbolculara veren gazete, "Liderlik Kapasitesi" ödülünü de Barcelona takımına verdi. Takım kaptanı Andres Iniesta bu ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada "Kazanmak, çok çaba gerektiriyor. Olması gerektiği gibi çalıştığımızı düşünüyoruz. Kazanmaya devam etmek için hırsımız ve heyecanımız var" dedi.

"Olağanüstü Çaba" ödülünü alan Barcelona'nın defans oyuncusu Gerard Pique de "Kaybetmek, hoşumuza gitmiyor. Kaybetme duygusunu sevmiyoruz. Bazen çok iyi de olsan kazanamaya bilirsin. Biz, kazanmaya devam etmeyi umuyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Gecede ayrıca "En iyi Antrenör" ödülüne İspanya Milli Basketbol Takımı'nı çalıştıran ve geçtiğimiz yıl takımını Avrupa Şampiyonu yapan Sergio Scariolo layık görüldü.

Sayfa Yükleniyor...