Gençleri yendiler!

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak Trabzonspor, 21 yaş altı takımı ile yaptığı hazırlık maçını 3-1 kazandı...

NTV Spor 04.02.2016 - 14:49
Gençleri yendiler!

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde 40'ar dakikalık iki devre halinde oynanan karşılaşmada A takımın gollerini Cavanda, Muhammet Demir ve Salih Dursun atarken, 21 yaş altı takımının golü Furkan'dan geldi.

Sakatlıkları bulunan Mehmet Ekici, Cardozo, Güray Vural, Mustafa Yumlu ile gribal enfeksiyon geçiren Yusuf Erdoğan, Aykut Demir ve astım sorunu yaşayan Özer Hurmacı maçta yer almadı. Eksik oyunculardan Mustafa Yumlu ve Aykut Demir, yan sahada takımdan ayrı koşu yaptı.

Kulüp basın sözcüsü Asım Örem, karşılaşmanın ardından sakatlıklar ve takımın gidişatı konusunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Örem, takımda eksik oyuncular konusunda sakatlık ve gribal enfeksiyona bağlı olarak fazla sayıda eksik oyuncu olduğunu belirterek, "Sakatlıkları iki türlü değerlendiriyoruz. Ağır gribal enfeksiyonlardan dolayı eksiklerimiz var. Bunu en ağır yaşayan oyuncumuz Aykut, geçen hafta bu durumundan dolayı oynayamadı ama biraz düzeldi ve ayrı şekilde antrenmanlara başladı. Mustafa'nın ise ayak bileğinde ödemi, ağrıları devam ediyor, koşulara başladı. Hafif tempo yapmaya başladı, ümidimiz bu oyuncuların kısa sürede dönmesi" dedi. Gribal enfeksiyonun etkilediği oyunculardan birinin de Yusuf Erdoğan olduğunu vurgulayan Örem şöyle devam etti:

"Türkiye'de bu enfeksiyonları bu dönemde yaşıyoruz ve ağır geçiyor. Kas ağrısı ve halsizlik oluyor. Bu durumda futbolcuların performansları ortaya koymaları çok zor. Özer'in akciğer problemleri, astım gibi birtakım sıkıntıları vardı. Ufak bir atak geçirdi ama toparlayacak gibi duruyor. Mehmet Ekici'nin ayağında adale yırtığı vardı. Tedavisi sürüyor, antrenmanlara katılamıyor. Cardozo'nun da geçen maçtan kalan yırtığı var adalesinde, tedavisine başlandı en kısa sürede aramıza döneceğine inanıyorum.

"İlk kez Akhisar Belediyespor ile oynanılan kupa maçında bordo-mavili takımın formasını giyen Güray'ın dirseğinin çıktığını dile getiren Örem, "Saha içinde çıkık hemen yerine lokalize edildi ama dirseğin etrafında kapsül adale grubunda hasarlar meydana geldi. Biraz zamana ihtiyacı var. Kolunu koruyarak salon çalışmalarına devam ediyor. Zannediyorum 3-4 haftalık bir süreye ihtiyaç olabilir" ifadelerini kullandı.

Takımın durumuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Örem, şu ifadeleri kullandı: "Hami hoca takıma gerekli uyarıları yaptı. Takım da bunun farkında. Hızlı bir şekilde moralsizlikten çıkılacağına inanıyorum, toparlamak zorundalar. Takım olarak yaşadığımız bu dönem sakatlıkları da ilave edersek negatif gibi düşünülüyor ama bu düşüşlerin hızlı da çıkışları olacaktır. Teknik heyet ve idari heyeti bütün bu sorunlara önem veriyor ve üzerine gidiyor. Akhisar Belediyespor maçında daha motive olmuş ve mücadele gücü yüksek bir takım göreceğimize inanıyorum."

Sayfa Yükleniyor...