Hakemlerden yana dert yandı!

Süper Lig'de iç sahada Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, "Maçın başında ceza alanının dışında olan bir pozisyonda verilen yanlış penaltı kararıyla mağlup duruma düştük" dedi.

NTV Spor 08.02.2016 - 13:41
Hakemlerden yana dert yandı!

Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, 31. dakikadaki karara itirazdan dolayı 4. hakem tarafından tribüne gönderildiğini söyledi.

Hakemleri koruma ve onların yaptığı hatalara karşı hoşgörülü olma adına her zaman sağduyulu davranma gayreti içinde olduklarını dile getiren Karaman, "Fenerbahçe ile oynadığımız maçta aleyhimize 2 penaltı kararı verildi. Hiç ses çıkarmadık. Olabilir, hakem hata yapabilir ama Eskişehirspor maçında hatayı yaptıran yardımcı hakem. Verdiği penaltı pozisyonunu herkes gördü. Pozisyonda orta hakem Fırat Aydınus, rakip oyuncuya aldatmaya yönelik hareketten sarı kart göstermeye gidiyor ama yan hakem ne demişse birden penaltı noktasını gösteriyor" diye konuştu.

Karaman, pozisyonun herkes tarafından izlendiğini ve ceza sahası dışında gerçekleştiğinin açıkça görüldüğünü öne sürerek, "Maçın başında ceza alanının dışında olan bir pozisyonda verilen yanlış penaltı kararıyla mağlup duruma düştük. Buna rağmen toparlayıp maça tekrar ortak olmak önemli fakat gelişen olaylar sonucu oyun içinde hakeme olan güvensizlik arttı. Oyuncularım maçtan çok hakemle didişmeye başladı. Sonradan iyi bir baskı kurduk ve ikinci yarıda golü bularak maçı berabere tamamlamayı başardık" şeklinde konuştu.

"İLK KEZ OYUNDAN ATILDIM"
Maçın içinde gelişen olaylarla dördüncü hakemin, kendisini 31. dakikada oyundan atmasına anlam veremediğini kaydeden Karaman, "Teknik direktörlük hayatımda ilk kez oyundan atıldım. 4. hakem beni neden oyundan attı? Üstelik orta hakeme söylemeden. Yüksek sesle söylüyorum, 4. hakemler bu işi öğrenecekler. Bir hata yapmışsam önce ikaz etmesi gerek ama ikaz bile etmeden tribüne yolladı" ifadelerini kullandı.

Hakemlerin haksız kararlarının yanında mağdur edildiğini ifade eden Karaman, şunları kaydetti:

"O zaman ben seni ne yapayım? Yanlış karar veren yan hakemi de atalım. Atın yan hakemi de. Yanlış bayraklar kaldırarak orta hakemi yanıltıyor. Ben yanlış yaptığım için atılıyorsam o zaman onu da atın oyundan. Ben teknik direktörüm. Elimi kolumu kaldırmayacak mıyım? Elbette kaldıracağım. Olayı mı seyredeceğim? Yardımcı hakemler deneyimsiz, öğrenecekler. Gel orta hakemi çağır. Bana 'bir daha böyle yaparsan seni atarım' de. Bir kez ikaz olmadan attırıyor. Bu çok ayıp. Demek ki bu güne kadar hakemleri korumak, onların yaptığı hatalara hoşgörülü olmak yanlış. Çıkalım 'bu bizi katletti' mi diyelim. Yan hakemin orta hakemi yanıltmasını, 4. hakemin beni oyundan atmasını otursun, düşünsünler."

Sayfa Yükleniyor...