Kazanan De Gea oldu!

Real Madrid’in sezon başında Manchester United’dan transfer etmek istediği ancak evrakların FIFA’ya gönderilememesi sonrası suya düşen De Gea’nın transferiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Buna göre Real Madrid'e gitmesi durumunda yılda yaklaşık 12 milyon Euro alacak olan De Gea, işlerin yolunda gitmemesinin ardından Manchester United'la yılda 12.5 milyon Euro'luk anlaşma imzaladı.

NTV Spor 09.02.2016 - 17:01
Kazanan De Gea oldu!

Football Leaks adlı site, oyuncuların kontratlarıyla ilgili ayrıntıları vermeye devam ediyor. Siteye göre, Manchester United kalecisi David de Gea, Real Madrid'e transfer olabilseydi, 2021 yılına kadar, yılda yaklaşık 12 milyon Euro kazanacaktı.

Manchester United ile Real Madrid'in yaz transfer döneminin son gününde transferi için anlaşan ancak belgelerin FIFA'ya gönderilmemesi üzerine transferi suya düşen De Gea'nın serbest kalma bedelinin ise 500 milyon Euro olarak belirlendiği öne sürüldü.

Real Madrid'in, Manchester United'a bonservisi için 35 milyon Euro vermeyi kabul ettiği De Gea, İspanya'ya gidemese de sezon başında bir başka kârlı anlaşmaya imza attı. 2011'de Manchester United'a transfer olan De Gea, transfer döneminin bitmesinin ardından İngiliz ekibiyle yeniden masaya oturdu ve bir yılı opsiyonlu 5 yıllık sözleşme imzaladı. Real Madrid'e gitmesi durumunda haftada 225 bin Euro kazanacak olan De Gea'nın alacağı para ise haftada 255 bin Euro'ya çıkartıldı. Başarılı kalecinin yıllık kazancı ise yaklaşık 12.5 milyon Euro oldu.

Sayfa Yükleniyor...