"Bu takımı gerçekten sevseydi..."

Fenerbahçe antrenörü Zeljko Obradoviç, takımının Unicaja Malaga'yı yendiği maçın ardından basın toplantısında, 1998 doğumlu Ömer Faruk Yurtseven hakkında sert açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 12.02.2016 - 00:07
"Bu takımı gerçekten sevseydi..."

Obradovic, Kanada'da NBA'in genç oyuncular için düzenlediği kampa giden 17 yaşındaki oyuncusu Ömer Faruk Yurtseven'i ağır bir dille eleştirdi. Tecrübeli antrenör, NBA ve TBF tarafından istenen bir maçta oynamak üzere Kanada'ya gitmek isteyen oyuncusuna bir-iki ay önce izin verdiğini söylerken, "Bir oyuncumuzun bu tip bir organizasyonda yer alması bize mutluluk ve gurur verir" dedi.

Sırp koç, Ömer'in takımda sakatların bulunduğu dönemde gidişine kızgındı. "Ömer sadece kendini düşünüyor" diyen Obradoviç "Sakatlarımız var. Antiç yok ve Ömer gitmenin mi, kalmanın mı daha iyi olacağını konuşmadı bile. Ömer için bu takım yok hükmünde." sözleriyle genç oyuncusuna sert çıktı.

Ömer Faruk Yurtseven'in Fenerbahçe'nin beş yıllık sözleşme teklifini reddettiğini söyleyen tecrübeli antrenör, üç yıldır Fenerbahçe'den maaş alan bir oyuncunun NCAA'de oynamasının zor olduğunu ifade etti.

"SAYGI DUYMUYOR"
"Avrupa'da Luka Donçiç haricinde bu yaş grubunda kimse bu seviyede Ömer Faruk kadar süre bulmuyor. O buna saygı duymuyor. Gitmek istiyor. Biz Ömer Faruk'u bu kulübün geleceği olarak gördük. 15 yaşında NBA takımına karşı oynattık. Şimdi nasıl hissetmeliyim?" sözleriyle genç oyuncuya kızgınlığını anlattı.

"BU TAKIMI GERÇEKTEN SEVSEYDİ..."
Obradoviç "Ömer bu takımı gerçekten sevseydi 'hocam Antiç yok, takımın bana ihtiyacı var, kalayım mı?' derdi. Ben yine de gönderirdim onu. Çünkü gurur verici bir durum bizi orada temsil etmesi" sözleriyle genç oyuncudan beklentilerini aktardı.

17 yaşındaki Ömer Faruk Yurtseven, başta Duke ve Tennessee olmak üzere birçok NCAA takımından burs teklif aldı. Genç oyuncunun geleceğiyle ilgili kararı yakın zamanda vermesi bekleniyor.

 

 

Sayfa Yükleniyor...