"Pilotlara fazla para ödeniyor"

Red Bull takım danışmanı Helmut Marko, "Formula 1 pilotlarına gereğinden fazla para ödeniyor" diyerek motor sporları dünyasında yeni bir tarışmanın fitilini ateşlemiş oldu.

NTV Spor 13.02.2016 - 13:14
"Pilotlara fazla para ödeniyor"

Dünyanın en fazla izlenen motor sporları organizasyonu Formula 1'de pilotların kazandığı yıllık ücretler tartışma konusu oldu.

Yapılan araştırmaya göre 2016 sezonu itibariyle Ferrari sürücüsü Alman pilot Sebastian Vettel, iki yıl için garanti 50 milyon dolar kazanacak.

Mclaren'in İspanyol yıldızı Fernando Alonso bonuslar dahil 40 milyon dolarlık bir gelir elde edecek.

Son şampiyon Mercedes pilotu İngiliz Lewis Hamilton ise yıllık 31 milyon dolarlık anlaşmasına performans primi olarak da 10 milyon dolarlık bir bonus koydurdu.

Yeni pilot sözleşmelerini değerlendiren Red Bull takım yöneticisi Helmut Marko, fiyatları 'uçmuş' olarak değerlendirdi.

Rakamlar çok fazla diyen Marko, "Kesinlikle günümüz pilotlarına hak ettiklerinden daha fazla para ödeniyor" ifadesini kullandı.

Yeni kurallar ve güvenlik standartlarında pilotların işinin eski yıllara nazaran kolay olduğunu söyleyen Marko, "Evet pilotlara gereksiz fazla para ödeniyor ve bunun iki sebebi var. Birincisi ölümcül bir kaza yapma ihtimali artık çok az. İkincisi bu araçlarla yıldız pilotluk kavramı biraz düşüyor, zira otomobilleri kullanmak artık daha kolay ve genç pilotlar da iyi araçlarla benzer performanslar sergileyebilir" dedi.

Sayfa Yükleniyor...