City'ye son darbe Tottenham'dan!

İngiltere Premier Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren diğer maçta Tottenham, Manchester City'yi deplasmanda 2-1 yendi, rakibini zirve yarışının bir adım daha dışına itti.

NTV Spor 14.02.2016 - 20:27
City'ye son darbe Tottenham'dan!

Premier Lig'de günün erken saatlerinde Arsenal, lider Leicester City'yi 90+5'te bulduğu golle 2-1 yenerek zirveyi karıştırırken; şampiyonluk yarışındaki diğer iki takımın mücadelesinde Tottenham, Manchester City'yi deplasmanda 2-1'le geçti.

Karşılaşmanın ilk yarısında takımlar gol atamazken, kilidi 53. dakikada Harry Kane açtı. Cezasahası içinde Raheem Sterling'e çarpan topu hakem tartışmalı bir şekilde penaltı olarak değerlendirirken, beyaz noktaya giden Kane affetmedi ve Tottenham'ı 1-0 öne geçirdi. Kane, son 48 lig maçında 35. golünü kaydetti.

66'da Fernando'nun yerine Kelechi Iheanacho girdi. Gael Clichy, soldan cezasahasına girdi, penaltı noktası yakınına bıraktığı topu Ihenacho ağlarla buluşturdu ve maça 1-1'lik eşitlik getirdi.

Son dakikalarda Manchester City daha baskılı oynamasına karşın, golü bulan konuk ekip oldu. 83'te Erik Lamela'nın defansın arkasına doğru gönderdiği topla buluşan Christian Eriksen, kaleci Joe Hart'ı çaresiz bırakarak topu ağlarla buluşturdu ve Tottenham'ı 2-1 öne geçirdi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Tottenham rakibini 2-1 yenerek zirve yolunda çok önemli bir 3 puan aldı. Londra ekibi son 5 maçını kazanırken, puanını 51 yaptı ve lider Leicester City ile arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. Tottenham, averajla Arsenal'in önünde 2. sıraya yükseldi.

Busezon ilk 8'deki takımlarla oynadığı maçlarda sadece 1 kez galip gelebelin Manchester City ise 47 puanda kaldı.

Sayfa Yükleniyor...