Barça'nın yıkım ekibi iş başında!

Son İspanya ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona, Celta Vigo karşısında şov yaparak sonuca gitti. Katalan devi rakibini 6-1 yenerken, güzel gollerin yanısıra takımın iki yıldızı Lionel Messi ile Luis Suarez unutulmayacak bir gole imza attı.

NTV Spor 14.02.2016 - 23:34
Barça'nın yıkım ekibi iş başında!

Maçın ilk dakikalarından itibaren oyunda üstünlüğü ele alan Barcelona, henüz 28. dakikada Lionel Messi'nin harika serbest vuruş golüyle 1-0 öne geçti. 39'da John Guidetti'nin penaltı golüyle skora 1-1'lik denge geldi ve takımlar soyunma odasına bu skorla gitti.

Öne geçmek için ataklarını sıklaştıran Bordo-Lacivertliler'de 59'da sahneye Luis Suarez çıktı. Lionel Messi'nin defansın arkasına attığı harika pası aynı güzellikte ağlarla buluşturan Paraguaylı takıkmını 2-1 öne geçirdi.

75'te Luis Suarez bir kez daha sahneye çıkarken, 3. golün asistini son çizgiden yapan isim Neymar oldu.

MESSI-SUAREZ'DEN CRUYFF PENALTISI
82. dakikada "Cruyff penaltısı" olarak adlandırılan bir atış geldi. Barcelona'nın kazandığı penaltı atışı için topun başına geçen Lionel Messi, ilk kez 1982 yılında Ajax-Halmond maçında Johan Cruyff'un gerçekleştirdiği atışı tekrarladı. Arjantinli yıldız, penaltı atışı için geldiği topu hemen sağına bıraktı, Luis Suarez ağları havalandırdı hem takımını 4-1 öne geçirdi hem de hat-trick'ini tamamladı. Barcelona'lı yıldızlar hem unutulmayacak bir gol attı, hem de kanser tedavisi gören Barcelona ile Hollanda'nın efsanesi Johan Cruyff'a selam çaktı.

Dünya futbolunun efsane isimlerinden Johan Cruyff, Ajax'ta yıldızı parladıktan sonra geldiği Barcelona'da adını kulüp tarihine altın harflerle yazdırdı. Hollanda Milli Takımı'nın da Sarı Fare lakaplı eski yıldızı şu sıralar kanser tedavisi görüyür.

78'inci dakikada Arda Turan'ın Andres Iniesta'nın yerine oyuna girdiği maçta 84'te sahneye çıkan isim Ivan Rakitic oldu. Luis Suarez'in defansın arkasına attığı topla bir anda cezasahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Rakitic topu aşırtma bir vuruşla ağlarla buluşturdu ve skoru 5-1 yaptı.

Barcelona adına maçta son sözü söyleyen son dakikada Neymar oldu. Suarez'in sağ kanattan cezayayı üzerine doğru gönderdiği topu şık bir çalımla önüne alan ve kaleci Alvarez'le karşı karışya kalan Neymar topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu ilan etti, Barcelona: 6 - Celta Vigo: 1.

Üstüste 6. maçını da kazanan Barcelona yenilmezlik serisini 30'a çıkardı ve kulüp rekorunu geliştirdi. Barcelona bu galibiyetin ardından puanını 57 yaptı ve bir maç eksiğiyle Atletico Madrid'in 3 puan önünde liderliğini sürdürdü.

ATLETİCO TAKİPTE
Fernando Torres'in 1. dakikada attığı golle Getafe'yi deplasmanda 1-0 yenen Atletico Madrid zirve takibini sürdürdü. 101'inci golünü kaydeden Torres, takımına 3 puanı getirirken; başkent ekibi, puanını 54 yaptı ve Real Madrid'in 1 puan önünde 2. sıradaki yerini korudu.

Sayfa Yükleniyor...