Şampiyonlar Ligi'ne veda!..

İngiltere Premier Ligi'nin 5 dev takımının, Şampiyonlar Ligi'nden ayrılmayı görüştüğü ortaya çıktı. Devlerin Şampiyonlar Ligi'ne katılamadığı sezonlarda hatırı sayılır bir gelirden olduğu ve bunun önüne geçmek için Avrupa Süper Ligi'ni inşa edip bu geliri garanti altına almak istedikleri bildirildi.

NTV Spor 02.03.2016 - 11:08
Şampiyonlar Ligi'ne veda!..

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool ve Manchester City yöneticileri, Şampiyonlar Ligi'nden ayrılma konusunu masaya yatırdı. Amerikalı milyarder Stephen Ross'un öncülüğünde düzenlediği toplantıya
Manchester United Başkan Yardımcısı Ed Woodward, Chelsea Başkanı Bruce Buck, Arsenal Yönetim Kurulu Başkanı Ivan Gazidis, Manchester City Yönetim Kurulu Başkanı Ferran Soriano ve Liverpool'dan Ian Ayre katıldı.

Takımların ilk 4 sırayı alamadığı sezonlarda Şampiyonlar Ligi'ne katılamaması ve milyonlarca Pound zarar etmesinin önüne geçilmesi için Avrupa Süper Ligi'nin kurulması fikri tartışıldı. Avrupa'nın dev ekiplerinin de dahil olacağı ve Avrupa Süper Ligi adı verilecek lige İngiltere'nin 5 büyük takımı da her yıl düzenli katılacak ve yıllık milyonlarca Pound'luk kaybın önüne geçilecek.

Amerikan Futbol Ligi takımlarından Miami Dolphins'in sahibi ve Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nın fikir babası Stephen Ross'un ligi en kısa sürede kurmak için anlaşma yapmak istediği kaydedilirken, Ross'un İngiltere'nin dev kulüplerine daha fazla para vermeyi garanti ettiği öne sürüldü.

Sayfa Yükleniyor...