En az 3 madalya!

Büyükler Serbest Güreş Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarını Ankara Elmadağ'da sürdürüyor.Teknik direktör İbrahim Akgün, sakatlığı süren Taha Akgül'ün alternatifinin Fatih Çakıroğlu olduğunu söylerken, şampiyonada en az 3 madalya beklediklerini açıkladı.

NTV Spor 02.03.2016 - 13:52
En az 3 madalya!

Milliler, Güreş Kamp ve Eğitim Merkezi'nde, teknik direktör İbrahim Akgün yönetiminde çalışmalarına devam ediyor.

Letonya'nın başkenti Riga'da 8 Mart Salı günü başlayacak şampiyona, 13 Mart Pazar günü sona erecek.

Kampta AA muhabirinin açıklamada bulunan teknik direktör İbrahim Akgün, çok güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini ve şampiyonadan en az 3 madalya beklediklerini ifade etti.

Elmadağ Güreş Kamp ve Eğitim Merkezi'nde, 17 Şubat'tan bu yana kampta bulunduklarını hatırlatan Akgün, "17 günlük bir kamp dönemi planladık. Çocuklar iyi bir çalışma dönemi geçirdi" dedi.

HEDEF 3 MADALYA
Milli takımda bulunan sporcuların Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında Türkiye'yi temsil ettiğini aktaran İbrahim Akgün, "Devletimize ve milletimize fazla madalya getirmek bizim boynumuzun borcu. En az 3 madalya bekliyoruz. Rengi belli değil, gönül ister ki hepsi altın olsun" diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nın ardından olimpiyatlar için 3 eleme müsabakasına katılacaklarına dikkati çeken Akgün, şöyle konuştu:

"Daha öncesinde 3 sporcumuz bu kotayı almıştı. Elemelerde 4 sıklette mücadele edeceğiz. Bu sıkletlerde de kota alarak, tam takım katılmak istiyoruz. Bizim için önemli olan olimpiyatlarda başarılı olmak."

TAHA'NIN ALTERNATİFİ FATİH ÇAKIROĞLU
Teknik direktör İbrahim Akgün, kısa süre önce sakatlık geçiren Taha Akgül'ün şampiyonada yer alıp, almayacağının belli olmadığını söyledi.

Taha'nın sakatlığı nedeniyle tedavisini sürdürdüğünü anlatan Akgün, "Taha Akgül olmazsa yerine Fatih Çakıroğlu takımda olacak. Taha'nın son durumu belli değil. İnşallah tam takımla Riga'da oluruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Milliler, 6 Mart Pazar günü çalışmalarını tamamlayarak, Letonya'ya hareket edecek.

SPORCULAR BELİRLENDİ
Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye adına mindere çıkacak sporcular şöyle:

57 kilo: Süleyman Atlı
61 kilo: Münir Recep Aktaş
65 kilo: Mustafa Kaya
70 kilo: Muhammed İlkhan
74 kilo: Soner Demirtaş
86 kilo: Selim Yaşar
97 kilo: Fatih Yaşarlı
125 kilo: Taha Akgül

Sayfa Yükleniyor...