"Ciddiydik ve turu hak ederek geçtik"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında 3-1 kazandıkları Amed Sportif Faaliyetler maçında görev verdiği oyuncuların, istediklerini yerine getirdiğini ve turu geçtiklerini söyledi.

NTV Spor 03.03.2016 - 22:00
"Ciddiydik ve turu hak ederek geçtik"

Pereira, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, rakiplerinin motive olarak sahaya çıktığını belirterek, "Sakatlıktan dönen, oyun temposuna ihtiyacı olan birçok oyuncuyu kullandık. Ciddiyetleri çok önemliydi. Ciddiydik ve turu hak ederek geçtik" dedi.

Yoğun bir temponun içinde olduklarına dikkati çeken Portekizli teknik adam, "Lokomotiv Moskova ve Beşiktaş maçlarını geride bıraktık. Doğal olarak kadro yönetimini iyi yapmamız gerekiyordu. Bizi bekleyen zorlu Akhisar Belediyespor maçı var. Fikstürümüz sıkışık. Oyuncularımdan işi ilk yarıda bitirmelerini istedim. Hemen hemen böyle oldu. Çok maç var. Şu anda en önemli zorluğumuz mental yorgunluk. Her maçtan sonra hızlı şekilde konsantre olmamız lazım. Maç aralarını sadece dinlenerek geçiriyoruz" dedi.

"SEZON BAŞINDA ÜÇ KALECİM İLE..."
Kadrodaki kaleciler Volkan Demirel, Fabiano ve Ertuğrul Taşkıran'a görev verme şekline değinen Pereira, "Sezon başında üç kalecim ile yaptığım toplantıda, onlara güvendiğimi anlattım. Volkan'ın ligde, Fabiano'nun Avrupa'da ve Ertuğrul'un kupada oynayacağını, onlara güvendiğimi söyledim. Beklentilerimi karşıladıklarını düşünüyorum. Hata yaptılar ama harika kurtarışlar da yaptılar. Onlara inanmaya devam etmem için yetecek güveni verdiler" şeklinde konuştu.

"ÖNCE LİG SONRA AVRUPA VE KUPA"
Üç kulvarda mücadele eden tek takım olduklarını ve her kulvarda zirvede yer aldıklarını hatırlatan Pereira, önceliğin hangi organizasyon olduğu yönündeki soruya, "Lig, Avrupa ve kupa. En önemlisi lig" diye yanıt verdi.

KÜÇÜKBAYRAK: "LİGE DÖNECEĞİZ"
Amed Sportif Faaliyetler'in teknik direktörü Sertaç Küçükbayrak ise yaptıkları bireysel hatalar sonrası yenildiklerini dile getirdi.

Küçükbayrak, Avrupa ve Türkiye'deki en formda takıma karşı mücadele verdiklerini vurgulayarak, "Bireysel hatalarımız vardı. Bu kadar tecrübeli takım, bireysel hataları affetmiyor. Kupada iyi mücadele ettik. Lige döneceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Sayfa Yükleniyor...