"Utanç verici aşağılama"

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün İspanya'da oynanan Atletico Madrid-PSV Eindhoven maçı öncesinde bir grup Hollandalı taraftarın dilenci kadınlara yönelik sergiledikleri davranış tepki çekti.

NTV Spor 16.03.2016 - 13:00
"Utanç verici aşağılama"

Madrid'in Mayor meydanında yaşanan olaya tepki gösteren PSV Kulübü Genel Direktörü Toon Gerbrands, yaşananları skandal olarak değerlendirerek, bu tür bireysel davranışların tüm taraftarların imajını zedelediğini kaydetti.

Hollanda ekibinin taraftar derneği de ortaya çıkan tablonun üzüntü verici olduğu görüşünde birleşti. De Telegraaf gazetesine açıklamada bulunan dernek başkanı Harrie Timmermans, görüntüleri kendisinin de izlediğini belirterek, "Bu hiç hoş değildi. İnsanlara para fırlatamazsınız, bunda herkes hemfikir. Yaşananları üzücü buluyoruz" diye konuştu.

"UTANÇ VERİCİ AŞAĞILAMA"
Atletico Madrid ile PSV Eindhoven arasında oynanan maç öncesi yaşanan olay, İspanyol basını tarafından da tepkiyle karşılandı.

El Pais gazetesi, "PSV taraftarları, sadaka isteyen dilencileri aşağıladı" başlığı altında verdiği haberde, olayla ilgili görüntülerin sosyal medyada çok büyük tepki gördüğüne dikkati çekti.

La Vanguardia gazetesi de "PSV taraftarından, Madrid'deki birkaç dilenciye utanç verici aşağılama" başlığını kullanarak, "100 kadar Hollandalı taraftarın yere para atarak, kadın dilencilerle eğlendiğini" yazdı.

ABC gazetesi, "PSV taraftarları, birkaç dilenciye para atarak eğlendi" ifadesini başlığına çıkartarak, Hollandalı taraftarların davranışının "utanç verici" olduğunu vurguladı.

İspanyol televizyonları da olayla ilgili haberlerini "utanç verici görüntüler" diye verdi.

Maç saatini bekleyen bir grup Hollandalı taraftar, meydanda oturdukları bir kafeteryada yanlarına gelen ve para dilenen kadınlara küçük düşürücü şekilde "oley, oley" diye bağırıp madeni para ve ekmek fırlatmış, önlerindeki kağıt paraları yakarak "sınırı geçmeyin" diye yabancı düşmanlığı içerikli slogan atmıştı.

Sayfa Yükleniyor...