Sözleri istifa getirdi!

Indian Wells Masters Tenis Turnuvası'nın direktörü Raymond Moore'un, kadın tenisçilerin erkek meslektaşları sayesinde var olduğu yönündeki değerlendirmesi, istifasını getirdi.

NTV Spor 22.03.2016 - 10:27
Sözleri istifa getirdi!

Turnuvanın patronu Larry Ellison, yaptığı yazılı açıklamada, Moore'un organizasyonun direktörü ve üst düzey yöneticisi görevlerinden istifa ettiğini, kararını anlayışla karşıladıklarını söyledi.

Eski tenisçilerden Moore, daha önce yaptığı açıklamada, kadın tenisçilerin erkekler ile aynı seviyede olmadığını savunarak, "Bir kez daha dünyaya gelsem kadın tenisçi olmak isterdim. Çok şanslılar. Kadın tenisçi olsam her gece dizlerimin üstüne çöker, Roger Federer ve Rafael Nadal'ı yarattığı için Tanrı'ya şükrederdim. Çünkü tenisi onlar (erkekler) taşıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Bu yorumlara tenis dünyasında özellikle kadın tenisçilerden tepkiler gecikmemişti. Tek kadınlarda 21 grand slam turnuvası şampiyonluğu bulunan, dünya 1 numarası Serena Williams, "Açıkça hiçbir kadının, hiç kimseye dizleri üstüne çöküp şükretmesi gerektiğini düşünmüyorum. Bu yorumlar çok çok yersiz ve hatalı." değerlendirmesini yapmıştı.

Kadın tenisinin efsane isimlerinden Çek Martina Navratilova ise Moore'un yorumlarını "fazlasıyla ön yargılı" bulduğunu ve görevine devam ettiği sürece kadın sporcular tarafından boykot edilmesi gerektiğini söylemişti.

Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) Üst Yöneticisi Steve Simon ise sözlerin hayal kırıklığına uğratıcı ve endişelendirici olduğunu kaydederek, "WTA'deki tüm güçlü sporcular ve her gün ortaya koydukları çalışma ve fedakarlıkla gurur duyuyorum. Tenis, hem kadın hem erkek oyuncuların katılımı ve başarılarıyla zenginleştirdiği bir spor." diye konuşmuştu.

WTA kurucusu, efsanevi kadın tenisçi Billie Jean King de "Raymond Moore'un açıklaması, beni düş kırıklığına uğrattı. Bir çok açıdan yanlış. Her kadın tenisçinin, özellikle zirveye oynayanların, başarıda katkısı var." görüşünü paylaşmıştı.

TARTIŞMALARA DJKOVIC DE KATILMIŞTI
Erkekler dünya sıralamasının zirvesindeki Novak Djokovic ise kadın-erkek polemiği içine girmek istemediğini vurgulasa da şöyle konuşmuştu:

"Kadın sporcuların yaptıklarına çok büyük saygı duyuyorum. Vücut yapıları erkeklerinkinden çok farklı. Bu yüzden bizim karşılaşmadığımız birçok şeyi aşmak zorundalar. Çok hassas bir konu. Kadın sporcular, saygı ve takdiri hak ediyor. Eşit para ödülü konusunda WTA'nın ne kadar uğraştığını biliyorum. Hakları için mücadele ettikleri ve kazandıkları için de onları alkışlıyorum. Profesyonel Erkek Tenisçiler Birliği (ATP) de daha çok çaba harcamalı. Çünkü istatistikler, erkekler maçlarının daha fazla izlendiğini gösteriyor. Bu yüzden daha fazla para ödülü almamız gerektiğini düşünüyorum. Kadınlar ve erkekler de kendi hakları için mücadele etmeli."

 

 

Sayfa Yükleniyor...