Djokovic'ten geri adım!

Teniste dünya 1 numarası Novak Djokovic, kadın meslektaşlarından daha fazla ödül parası kazanması gerektiği yönündeki yorumunun yanlış anlaşıldığını savundu. Miami Masters öncesi basın toplantısı düzenleyen Sırp tenisçi, açıklamaları için bir kez daha özür diledi.

NTV Spor 24.03.2016 - 15:11
Djokovic'ten geri adım!

Teniste erkekler 1 numarası Novak Djokovic, Indian Wells tenis turnuvası direktörü Raymond Moore'un; "Kadın tenisçiler, kazançları için erkeklere dua etmeli" sözlerine üstü kapalı destek vermişti... Djokovic, izlenme oranları gözönüne alındığında, erkek tenisçilerin, kadın tenisçilerden daha fazla ödül parası kazanması gerektiğini savunmuştu. Başta kadınlar tenisinin 1 numaralı ismi Serena Williams olmak üzere birçok isim, Sırp tenisçinin bu açıklamalarına tepki göstermişti. Sözlerinin yanlış anlaşıldığını savunan Djokovic, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
Sırp tenisçi; "Son günlerde para ödülleriyle ilgili yaptığım yorum çok tartışıldı. Herhangi bir kadın meslektaşımı incittiysem özür dilerim. Hepsine büyük saygı duyuyorum. Genç, yaşlı, kadın, erkek tüm tenisçilere karşı bir sorumluğum var. Onlara destek olmak, tavsiyede bulunmak, profesyonel tenisin gelişimine katkı vermek benim görevim. Para ödüllerinin adil dağıtılması gerektiğini söylediğimde cinsiyet ayrımı yapmamıştım. Aksine görüşlerim tamamen cinsiyet ve fırsat eşitliğini yansıtıyordu" dedi. Herkesten bir kez daha özür dileyen Djokovic, kendisini eleştiren Serena Williams ve Andy Murray ile görüştüğünü de dile getirdi.

Djokovic'ten önce basın toplantısı düzenleyen efsanevi kadın tenisçiler Billy Jean King ve Chris Evert ise Djokovic'in samimi olduğuna inanmıyor. Öyle ki Chris Evert; "Djokovic'in savunmasını anladığımı söyleyemem. Sanırım Avrupalılar, kadın-erkek eşitliği konusunda hala Amerikalıların gerisinde. Djokoviv'in sözleri bu durumu yansıtıyor olabilir" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...