Aslan zafer yolunda avantaj arıyor!

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası finalinin ilk maçında Rusya temsilcisi Dinamo Krasnodar'ı ağırlayacak.

NTV Spor 28.03.2016 - 10:08
Aslan zafer yolunda avantaj arıyor!

Rövanş öncesi avantajlı bir sonuç elde etmeye çalışacak olan sarı-kırmızılı temsilcimiz, taraftarının da desteğiyle Dinamo Krasnodar'ı set vermeden mağlup edebilmenin hesaplarını yapıyor.

Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynanacak Galatasaray Daikin-Dinamo Krasnodar müsabakası, saat 19.00'da başlayacak.

CEV Kupası'nda şampiyonluğa uzanacak ekip, 2 Nisan Cumartesi günü Rusya'da yapılacak rövanş karşılaşmasında belli olacak.

İKİNCİ KEZ FİNALDE
CEV Kupası'nı müzesine götürerek Avrupa kupalarındaki ilk şampiyonluğunu elde etmeyi hedefleyen Galatasaray Daikin, bu kulvarda tarihinde ikinci kez final oynayacak.

Daha önce 2011-2012 sezonunda da CEV Kupası finaline yükselen sarı-kırmızılılar, İtalyan ekibi Yamamay'la karşı karşıya gelmişti.

İlk maçı İstanbul'da 3-1 kazanan Galatasaray Daikin, rövanşı aynı sonuçla kaybederken, altın seti 15-9 üstün tamamlayan İtalya ekibi, kupanın sahibi olmuştu.

Galatasaray Daikin ayrıca, Avrupa kupalarında daha önce bir kez Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final organizasyonuna katılıp 4. olurken, CEV Kupası'nda 2, Challange Kupası'nda ise 1 kez yarı final oynadı.

FİNALE NAMAĞLUP GELDİLER
CEV Kupası finalinde kozlarını paylaşacak Galatasaray Daikin ve Dinamo Krasnodar, bu kulvarda çıktıkları onar maçta da yenilgi yüzü görmedi.

Galatasaray Daikin, 1. turda İsviçre'nin Viteos Neuchatel Üniversitesi'ni 3-2 ve 3-1, 2. turda Belçika'nın Gent takımını 3-0 ve 3-1, 3. turda ise İsviçre'nin Volley Köniz takımını 3-0 ve 3-1'lik setlerle yenerek son 8 takım arasına kaldı.

Çeyrek finalde Polonya temsilcisi Impel'i her iki maçta da 3-1 mağlup eden sarı-kırmızılılar, yarı finalde de Almanya'nın Schweriner ekibine yine her iki müsabakada da 3-0 üstünlük kurarak adını finale yazdırdı.

Rusya temsilcisi Dinamo Krasnodar ise 1. turda Belçika temsilcisi Hermes'i 3-1 ve 3-0, 2. turda Macar ekibi Linamar'ı iki maçta da 3-0, 3. turda ise Romanya temsilcisi Stiinta'yı 3-0 ve 3-1 mağlup etti.

Dinamo Krasnodar, çeyrek finalde Alman ekibi Allianz Stuttgart'ı, yarı finalde ise Azerbaycan temsilcisi Azeryol Bakü'yü set vermeden eleyerek finale geldi.

 

Sayfa Yükleniyor...