Cim Bom kupa için ilk adımı attı

CEV Cup finali ilk maçında Galatasaray Daikin, NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan mücadelede Dinamo Krasnodar'ı 3-2 mağlup etti.

NTV Spor 29.03.2016 - 21:16
Cim Bom kupa için ilk adımı attı

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası final ilk maçında, Rusya'nın Dinamo Krasnodar takımını 3-2 yendi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray Daikin, file önünde etkili olarak ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Rakibinin direnç göstermesine fırsat vermeyen sarı-kırmızılı ekip, ikinci teknik molayı 16-6 üstün geçip, seti de 25-14 kazandı.

Rusya temsilcisi ikinci sette daha iyi savunma yapmaya başlayarak oyunu dengelerken, ilk teknik molaya 8-5 önde geldi. Oldukça çekişmeli geçen setin ikinci teknik molasını da 16-15 Dinamo Krasnodar üstün tamamladı. Son bölüme 22-22 eşitlikle girilmesine karşın daha az hata yapan taraf olan Rus ekibi, seti 25-22 kazanarak skoru 1-1'e getirdi.

Galatasaray Daikin, kaybedilen ikinci setin ardından maçta tekrar etkili bir oyun sergilemeye başladı. İkili bloklarda rakibine üstünlük sağlayan sarı-kırmızılılar, ilk teknik mola 8-2 galip durumda girdi. Mücadele dengelense de ikinci teknik molayı da 16-9 önde tamamlayan Galatasaray Daikin, seti 25-16 kazanıp skoru 2-1'e getirdi.

Büyük çekişmeye sahne olan dördüncü sette ilk teknik molaya 8-7 konuk ekip önde geldi. Kritik anlarda sayı almayı başaran taraf olan Dinamo Krasnodar, ikinci teknik molayı da 16-13 üstün geçti. Galatasaray Daikin, son bölümde 19-13 geriye düşmesine karşın farkı 2 sayıya (17-19) kadar indirdi ancak yapılan kritik servis hataları nedeniyle Rus ekibinin direnci kırılamadı. Hayati önem taşıyan bu seti Dinamo Krasnodar 25-21 kazanıp 2-2 eşitliği yakaladı.

Final setine iyi başlayan taraf olan Rus ekibi, 6-3 önde geçmesine karşın, ardından toparlanan Galatasaray Daikin, 6-6 eşitliği yakaladı. İki takımın büyük rekabetine sahne olan sette sarı-kırmızılı ekip, özellikle son bölümde oyuna ağırlığını koymayı başardı. Sarı-kırmızılılar, 11-13 geriden geldiği seti 15-13 kazanıp, maçı da 3-2 galip bitirdi.

Dinamo Krasnodar, CEV Kupası'da bu sezon çıktığı 11. maçta ilk yenilgisini almış oldu.

CEV Kupası'nın sahibi 2 Nisan Cumartesi günü Rusya'da oynanacak ikinci maçta belli olacak. Bu zorlu mücadeleyi NTV Spor ve NTVSpor.net'ten takip edebilirsiniz.

YÖNETİM TRİBÜNDE
Galatasaray Daikin'in bu önemli karşılaşmasında kulüp yönetimi de oyunculara destek verdi.

Müsabakayı, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'le birlikte, yönetim kurulu üyeleri Cengiz Özyalçın, Eşref Alaçayır, Nasuhi Sezgin, Can Topsakal, İsmail Sarıkaya, Ali Yüce ve Burçin Aslan da takip etti.

GALATASARAY DAIKIN: 3 - DINAMO KRASNODAR: 2
Salon:
Burhan Felek
Hakemler: Monika Ujhasi (Macaristan), Nicolae Romeo Marin (Romanya)
Galatasaray Daikin: Güldeniz Önal, Jackson, Gamze Alikaya, Leys, Aslı Kalaç, Centoni (Nihan Güneyligil, Ada Germen, Bihter Dumanoğlu)
Dinamo Krasnodar: Shlyakhovaya, Filishtinskaya, Shashkova, Maryukhnich, Malykh, Pasynkova (Kryuchkova, Bibina, Talysheva, Khodunova, Surtseva)
Setler: 25-14, 22-25, 25-16, 21-25, 15-13
Süre: 121 dakika (23, 26, 25, 27, 20) 

Sayfa Yükleniyor...