Chelsea'den Villa'ya yıkım emri!

İngiltere Premier Lig'de 32. haftanın ilk maçında Chelsea, Aston Villa'yı deplasmanda 4-0 yendi, kümede kalma şansı mucizelere kalan Villa'ya bir darbe de kendi vurdu.

NTV Spor 02.04.2016 - 16:57
Chelsea'den Villa'ya yıkım emri!

Bu sezon hayal kırıklığı yaratan Aston Villa, Chelsea karşısında da tutunamadı. Ocak ayında Chelsea'ye Corinthians'tan gelen Pato'nun sonradan oyuna girip bir gol attığı maçı konuk ekip 4-0 kazandı.

İki ay önce Corinthians'tan Chelsea'ye kiralık gelen Pato, 23. dakikada Loic Remy'nin yerine oyuna girdi. Bir dönemin gelecek vaat eden yıldız adaylarından biri olarak gösterilen; ancak beklentilerin uzağında kalarak ülkesinin yolunu tutan Pato, 26. dakikadaki Chelsea'nin ilk golüne de katkı yaptı. Ruben Loftus-Cheek takımını 1-0 öne geçirirken; Pato, ilk yarının bitimine az bir süre kala Aly Cissokho'nun müdahelesiyle cezasahasında yerde kaldı. Penaltı atışını kullanan Brezilyalı takımını 2-0 öne geçirdi ve devre bu skorla sona erdi.

Hafta içinde menajer Remi Garde ile yolları ayıran Villa'ya son darbeleri Pedro vurdu. Pedro 46 ve 59'uncu dakikalarda attığı gollerle Chelsea'yi farka taşırken, Maviler karşılaşmadan 4-0 galibiyetle ayrıldı. Ev sahibi ekipte Alan Hutton'ın 85'te ikinci sarı karttan oyun dışı kalması Villa'ya son darbe oldu.

Maç sonrası Aston Villa taraftarları kulüp başkanı Randy Lerner'i protesto etti.

Chelsea'ye de boyun eğen Aston Villa, üstüste 7., bu sezon 22. kez sahadan yenik ayrıldı. 16 puanda kalan Villa'nın kümede kalma şansı mucizelere kaldı.

Guus Hiddink'in gelişinin ardından toparlanan ve rakiplere boyun eğmeyen Chelsea ise üstüste 15. maçından da yenilmedi. Puanını 44'e çıkaran Chelsea, gelecek sezon için umut verirken; bu sezon Premier Lig'in en uzun süre yenilmeyen ekibi oldu.

Sayfa Yükleniyor...