Futbol, bir efsanesini daha yitirdi!

İtalyan ve dünya futbolunun efsane ismi Cesare Maldini, 84 yaşında hayata gözlerini yumdu

NTV Spor 03.04.2016 - 11:03
Futbol, bir efsanesini daha yitirdi!

Cesare Maldini, uzun yıllar Milan ve İtalya Milli Takımı'nın kaptanlık pazubandını taşımıştı. 1954'le 1966 yılları arasında sürdürdüğü Milan kariyerinde 400'ün üzerinde maça çıkan Maldini, dört Serie A ve bir Şampiyonlar Ligi kupası kaldırmıştı. 25 kez İtalya Milli Takımı'nın formasını giyen Cesare Maldini, 1962'de Şili'deki Dünya Kupası'nda ülkesini temsil etmişti.

Torino formasıyla oyunculuk kariyerine nokta koyan Cesare Maldini, 1970'li yılların başında Milan'ı çalıştırmıştı. Sonrasında İtalya Milli Takımı'nda yardımcı antrenörlük görevini üstlenen futbol adamı, 21 yaş altı milli takımını çalıştırdığı dönemde üst üste üç Avrupa şampiyonluğu yaşadı. Maldini yönetimindeki milli takımda İtalya futbolu; Francesco Totti, Gianluigi Buffon ve Fabio Cannavaro gibi sonradan efsaneleşecek isimleri kazandı.

1996 yılında Arrigo Sacchi yerine İtalya Milli Takımı'nın başına geçen Maldini, 1998 Dünya Kupası'nda ülkesini çeyrek finale çıkarmış; ancak şampiyon Fransa'ya penaltılarla elenmişti. Maldini, son olarak Paraguay Milli Takımı'nı çalıştırmış ve takımını 2002 Dünya Kupası'na taşımıştı.

84 yaşında hayata gözlerini yuman Cesare Maldini'nin oğlu Paolo Maldini de Milan ve İtalya Milli Takımı'yla başarılı bir oyunculuk kariyerini geride bıraktıktan sonra, efsaneler arasında anılıyor. Paolo'nun oğlu, Cesare Maldini'nin torunu Christian ise Milan genç takımında forma giyiyor.

Sayfa Yükleniyor...