Conte resmen Chelsea'de

Chelsea artık Antonio Conte'ye emanet... İngiliz kulübü, İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Antonio Conte'nin gelecek sezondan itibaren 3 yıllığına takımın başına getirildiğini resmen açıkladı.

NTV Spor 04.04.2016 - 15:16
Conte resmen Chelsea'de

Premier Lig ekiplerinden Chelsea'yi, gelecek sezondan itibaren İtalyan teknik direktör Antonio Conte'nin çalıştıracağı açıklandı.     

Geçen sezon şampiyon olmasına karşın bu sezon tarihinin en kötü performanslarından birini ortaya koyan Londra ekibi, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) ardından İtalya Milli Takımı'nı bırakacak Antonio Conte ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.  Conte böylece Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti ve Roberto Di Matteo'nun ardından Chelsea'nin anlaştığı 5. İtalyan teknik adam oldu.     

Sezona Portekizli Jose Mourinho ile başlayan ancak kötü sonuçların ardından 53 yaşındaki teknik adamın görevine son veren Londra temsilcisi, sezonu Hollandalı Guus Hiddink ile tamamlama kararı almıştı.      
        
Chelsea Direktörü Marina Granovskaia, yaptığı açıklamada, "Dünya futbolunun en saygın teknik direktörlerinden birini göreve getirdiğimiz için çok mutluyuz. Mevcut sezon sona ermeden bunu yaptığımız için ayrıca memnunuz. Bu gelecek planlarımızı kolaylaştıracaktır" ifadelerini kullandı.

1991'den 2004'e dek formasını giydiği Juventus'u 2011'de çalıştırmaya başlayan 46 yaşındaki Conte, siyah-beyazlı takımı üst üste 3 yıl lig şampiyonluğuna taşımıştı. Juventus'taki ilk sezonunda namağlup şampiyon olan, 2013-2014 sezonunda ise 102 puanla şampiyonluk ipini göğüsleyen Conte, 97 puanla şampiyon olan Inter'e ait bu alandaki rekoru kırmıştı.      
 
Conte, 2014'ün ağustos ayında Cesare Prandelli'nin istifasının ardından İtalya Milli Takımı'nın başına getirilmişti.  

Sayfa Yükleniyor...