Barça, belalısına çarpıldı!

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona bir kez daha Atletico Madrid'e çarpıldı. 2013-14'te de Atletico Madrid'e elenmekten kurtulamayan Katalan devi, 2-1'in rövanşında Madrid'de sahadan 2-0 yenik ayrıldı ve Devler Ligi'ne veda etti.

NTV Spor 13.04.2016 - 23:44
Barça, belalısına çarpıldı!

Şampiyonlar Ligi çeyrek finallerinde en büyük sürpriz Diego Simeone önderliğindeki Atletico Madrid yaptı. 54 dakika 10 kişi oynadığı ilk maçta Camp Nou'da Barcelona'ya 2-1 mağlup olan Atletico, Vicente Calderon'daki rövanş karşılaşmasında 36 ve 88. dakikada Griezmann'ın golleriyle 2-0 kazandı ve yarı finale yükseldi.

Atletico karşılaşmaya kontrollü başladı. Topun Barcelona'ya bırakan ve hızlı hücumlarla rakibini yoklayan Madrid ekibi, 36. dakikada Saul'un yaptığı ortada Fransız forvet Griezmann'ın kafasıyla 1-0 öne geçti ve soyunma odasına bu skorla gitti.

İkinci yarıda takım halinde yarı sahasına çekilen Atletico, Barcelona'ya ikinci devre boyunca gol fırsatı bile tanımadı. 87. dakikada yakaladığı kontra atakta Mascherano'nun ceza sahasında topa elle müdahalesi sonucunda penaltı kazanan Atletico farkı 2'ye çıkarma şansı yakaladı. Topun başına gelen Griezmann takımının ve kendisinin ikinci golünü atarak maçın skorunu belirledi.

ARDA 67'DE OYUNA GİRDİ
İlk maçta cezası sebebiyle oynamayan Arda Turan, rövanş maçına yedek kulübesinde başladı. Luis Enrique, milli oyuncuyu 67. dakikada Ivan Rakitic'in yerine oyuna soktu.

BARÇA, ATLETICO'YU GEÇEMİYOR
Barcelona son 9 sezonda sadece 2 kez yarı finale ulaşamadı. Katalanları çeyrek finalde turnuvanın dışına iten takım 2013-14 ve 2015-16 yıllarında Atletico oldu.

MESSİ'NİN 500 FOBİSİ
Messi son 5 maçtır gol atamıyor. Barcelona formasıyla 499 golü bulunan oyuncu, 500. golü atmak için sahaya çıktığı 5 karşılaşmada da rakip fileleri havalandıramadı. 5 maçlık golsüzlük serisi, 28 yaşındaki yıldızın 2010 yılında beri en uzun süren serisi oldu. Messi bu gece Atletico kalesine isabetli şut atamadı.

ATLETICO DUVARI
Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 19 maçın ilk yarılarında sadece 1 kez gol yedi. Duvarı geçen tek takım 30 Eylül 2015'te Benfica oldu.

Sayfa Yükleniyor...