Fenerbahçe ile Final-Four heyecanı!

FIBA Kadınlar Euroleague Final-Four'a ev sahipliği yapacak Fenerbahçe, daha önce iki kez final oynayıp alamadığı Avrupa'nın bir numaralı kupasını bu kez müzesine götürmeyi hedefliyor.

NTV Spor 14.04.2016 - 09:49
Fenerbahçe ile Final-Four heyecanı!

Sarı-lacivertli temsilcimiz, Ülker Sports Arena'da bugün başlayacak ve Rusya'dan Nadezhda ile UMMC Ekaterinburg ve Çek Cumhuriyeti'nden USK Prag'ın da yer alacağı organizasyonda, kendi seyircisi önünde şampiyonluk kupasını kaldırmaya çalışacak.

Euroleague'de geride kalan 4 sezonda da son 4 takım arasında yer alan Fenerbahçe, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında final oynadı. Sarı-lacivertliler 2012-2013 sezonunda finalde Rus ekibi UMMC Ekaterinburg, 2013-2014 sezonunda da Galatasaray'a mağlup olarak kupayı rakiplerine kaptırdı.

2011-2012 ile 2014-2015 sezonlarında ise Euroleague'i dördüncü tamamlayan Fenerbahçe, Final-Four'daki ilk maçında Nadezhda ile karşılaşacak.

SAHASINDA ÇOK BAŞARILI
Fenerbahçe, Euroleague'de sahasında gösterdiği başarılı performansla dikkati çekiyor.

Sarı-lacivertli ekip, Euroleague'de son 6 sezonda sahasında oynadığı maçların sadece 2'sini kaybetti. Fenerbahçe, 2010-2011 sezonundan beri ev sahipliği yaptığı 44 Euroleague maçının 42'sinden galibiyetle ayrıldı.

Sarı-lacivertli kadın basketbolcular son 6 sezonda Avrupa Ligi'ndeki iki mağlubiyeti, 2010-2011 sezonunda Rus ekibi Spartak Moskova ve bu sezon İtalya takımı Beretta Famila karşısında yaşadı.

FINAL FOUR YOLU
Euroleague'in bu sezon en az maç kaybeden takımı olan Fenerbahçe, Final-Four'a rahat geldi.

Grup aşamasında Beretta Famila (İtalya), Dinamo Kursk (Rusya), Galatasaray, Good Angels (Slovakya), ESBVA-LM (Fransa), Perfumerias Avenida (İspanya) ve Uniqa Sopron(Macaristan) ile yer aldığı A Grubu'nu 12 galibiyet ve 2 mağlubiyetle lider tamamlayan sarı-lacivertli takım, çeyrek finalde B Grubu'nu 4. bitiren Polonya'dan Wisla Can-Pack takımıyla eşleşti.

Polonya ekibini iki maçta da mağlup eden Fenerbahçe, adını Final-Four'a yazdırdı.

Bu sezon oynadığı 16 maçın sadece 2'sini kaybeden sarı-lacivertli takım, Euroleague'in en az yenilen takımı oldu.

KADRO
Yunan başantrenör George Dikeoulakos yönetimindeki Fenerbahçe'nin kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Melis Gülcan, Olcay Çakır, Gökçe Doğan, Tuğçe Canıtez, Kuanitra Holingsvorth, Birsel Vardarlı Demirmen, Melisa Korkmaz, Hülya Çoklar, Kamile Nacickaite (Litvanya), Anastasiya Verameyenka (Belarus), Jantel Lavender (ABD), Marissa Coleman (ABD), Alexandria Quigley (ABD-Macaristan).

İSTATİSTİKLERDE İLK 5'TE
Fenerbahçe, bu sezon birçok istatistikte Avrupa Ligi'nin öne çıkan takımları arasında yer alıyor.

Sayı, ribaunt ve asist kategorilerinin tamamında ilk 5 içinde yer alan sarı lacivertlilerin en skorer ismi ABD asıllı Macar oyuncu Alexandria Quigley oldu. Bütün maçlarda forma giyen Quigley, ortalama 14,6 sayıyla oynadı. ABD'liJantel Lavender 7,9 ribaunt ile bu alanda takımın en etkili oyuncusu olurken, kaptan Birsel Vardarlı Demirmen de 4,9 ortalamayla takımın en fazla asist yapan oyuncusu konumunda.

Fenerbahçe, FIBA Euroleague'de bu sezon maç başına 67,8 sayı, 38,9 ribaunt, 17,1 asistle mücadele etti. Sarı-lacivertliler 60,4 sayıyla ligin en az sayı yiyen 3. takımı oldu.

Sayfa Yükleniyor...