Avrupa'nın en büyüğü belli oluyor

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nin finalinde Rus takımları Nadezhda ile UMMC Ekaterinburg, İstanbul'da bugün karşı karşıya gelecek.

NTV Spor 16.04.2016 - 09:27
Avrupa'nın en büyüğü belli oluyor

Kadın basketbolunun kulüpler bazında Avrupa'nın en prestijli organizasyonu FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde sezonun şampiyonu bugün belli olacak.

Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Ülker Sports Arena'da düzenlenen Dörtlü Final organizasyonunundaki ilk maçında son şampiyon Çek takımı USK Prag'ı 78-72 yenen Rus ekibi UMMC Ekaterinburg ile Fenerbahçe'yi 74-68 mağlup eden bir başta Rus temsilcisi Nadezhda, finalde kozlarını paylaşacak.

UMMC Ekaterinburg, 2 kez şampiyon, 1 kez ikinci ve 6 kez üçüncü olduğu organizasyonda 3. şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı. Kadrosundaki yıldız oyuncularla dikkati çeken Rus ekibi, İstanbul'dan kupayla ayrılmak için parkeye çıkacak.

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği Dörtlü Final'de finale yükselme başarısı yakalayan Nadezhda ise güçlü ekibi karşısında kupaya uzanmanın planlarını yapıyor.

İki ekip, bu sezon FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin normal sezonunda B Grubu'nda karşı karşıya gelmiş, ilk maçta UMMC Ekaterinburg deplasmanda rakibini 64-54 mağlup etmişti. İkinci maçta ise Nadezhda, dış sahada rakibine karşı 84-74'lük skorla üstünlük kurmuştu.

Takımların Rusya Ligi'nde yaptığı iki maçı da UMMC Ekaterinburg kazandı.

FENERBAHÇE, ÜÇÜNCÜLÜK İÇİN SAHADA
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Dörtlü Final'in üçüncülük maçında son şampiyon USK Prag ile mücadele edecek.

Sarı-lacivertli takım, yarı final müsabakalarında kaybeden iki takımı karşı karşıya getirecek maçı kazanarak, taraftarı önünde madalya kürsüsüne çıkmayı hedefliyor.

Çek Cumhuriyeti temsilcisi ise son şampiyon unvanıyla geldiği İstanbul'dan eli boş dönmek istemiyor.

MAÇ PROGRAMI
Dörtlü Final'in son gününde yapılacak maçlar ile başlama saatleri şöyle:

ÜÇÜNCÜLÜK MAÇI:
14.00 Fenerbahçe-USK Prag

FİNAL:
17.00 Nadezhda-UMMC Ekaterinburg

Sayfa Yükleniyor...