"Aceleci davrandım"

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde İsviçreli rakibi Stefanie Voegele'ye 2-0 yenilerek elenen İpek Soylu, oyunlarda aceleci davrandığını söyledi.

NTV Spor 20.04.2016 - 18:14
"Aceleci davrandım"

Garanti Koza Arena'da oynanan karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan İpek, ilk sete iyi başladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Uzun süre sonra kendimi kortta iyi hissettim. İlk sete de iyi başladım. Fakat oyun içinde biraz düştüm. Rakibim açıları çok iyi kullandı, ben de aceleci davrandım. İkinci sette 4-2 geriye düştükten sonra kendime zaman ayırdım. Olabildiğince puanı iyi kurup bitirmeye çalıştım. Seti 5-4'e getirene kadar gayet iyi oynadım. Öyle devam etseydim sonu daha iyi olurdu. Acele ettim."

Sabırsız bir oyuncu olduğunu aktaran İpek, "Bazen bu konuyla ilgili problem yaşıyorum. Hala genç bir sporcuyum. Elbette böyle tecrübesizlikler oluyor. Her gün öğrenmeye devam ediyorum." dedi.

Bu hafta sağlık problemleri yaşadığını aktaran 20 yaşındaki sporcu, "Maça çıktıktan sonra biraz midemde sorun vardı. Bunun etkisinde kaldım. İkinci sette toparlandığım için memnunum. Bu senenin başında şansız maçlar kaybettim. Bunlardan sonra oyunuma olan inancım düştü. En iyi şekilde hazırlanıp tekrar daha iyi bir İpek olarak kortlara döneceğim." diye konuştu.

İpek, servis yüzdesiyle ilgili gelen bir soruya da "Güzel servis attım bugün. Servisim üzerinde çalışıyoruz. Önemli olan ilk servisle oyuna girmekti. Bu yönde başarılı oldum." cevabını verdi.

Stefanie Voegele ise İpek Soylu karşısında iyi bir maç geçirdiğini belirterek, "İkinci sette 5-4 geriye düştüm. Daha sonra rakibimi hataya zorladığımı düşünüyorum. Benim için iyi bir geri dönüştü." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Sayfa Yükleniyor...