Elimizden kaçırdık, İstanbul'da görüşürüz!

Galatasaray Odeabank, Eurocup finalinin ilk maçında Strasbourg'a 66-62 yenildi...

NTV Spor 22.04.2016 - 23:54
Elimizden kaçırdık, İstanbul'da görüşürüz!

Galatasaray Odeabank, tarihinde ilk kez oynadığı Eurocup finalinin ilk maçında Fransa'da Strasbourg'a 66-62 mağlup oldu. Sarı-kırmızılı temsilcimiz, ilk 3 periyodu üstün tamamlamasına hatta bir ara farkı 9 sayıya çıkarmasına rağmen maçtan mağlup ayrıldı. Eurocup şampiyonunu belirleyecek olan 27 Nisan'daki rövanş Abdi İpekçi'de oynanacak ve yine NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.  

Erkekler basketbolda tarihindeki ilk Avrupa kupasını kazanmak için önünde sadece 40 dakika kalan Galatasaray Odeabank, bu hedefine ulaştığı takdirde THY Euroleague'e doğrudan katılım hakkı kazanacak.

Maça iki takım da tutuk başladı. Belki de finalin adının stresi altında mücadeleye başlayan iki ekibin oyuncuları, özellikle hücumlarda etkisizdi. Skor açısından kısır geçen ilk periyodu Galatasaray Odeabank 8-7 önde bitirdi. Temsilcimiz, karşılaşmanın ilk yarısını da 24-23 üstün tamamladı.

İkinci yarıya iyi başlayan Galatasaray Odeabank; McCollum ve Schilb'den de skor katkısı aldı ve 25. dakikada farkı 9 sayıya (29-38) çıkardı. Collins ve Campbell'in basketleriyle etkili olan Strasbourg, 16. dakikada farkı 4 sayıya (37-41) indirdi. Galatasaray Odeabank; Jerrels ve Micov'un basketleriyle rakibinin öne geçmesini engelledi.  Maçın en ilginç istatistiklerinden birisi de Ergin Ataman'ın öğrencilerinin ilk üçlük isabetini Blake Schilb ile üçüncü periyodun ortasında bulmasıydı. Skordaki üstünlüğünü koruyan Galatasaray Odeabank, maçtaki final periyoduna da 45-43 önde girdi.

Üçüncü periyodun ilk 1.5 dakikasında iki takım da 5'er sayı buldu. Sinan Güler'in elinden ilk sayılarını bu bölümde bulan temsilcimiz, son 8 dakikaya 52-48 önde girdi. Fakat Lasme'nin 4 faule ulaşmasıyla sıkıntıya giren Galatasaray Odeabank karşısında isabetli dış atışlar kullanmaya başlayan ev sahibi Strasbourg; Jeremy Leloup ve Louis Campbell'ın art arda üçlükleriyle 54-52 üstünlüğü yakaladı. Ancak Blake Schilb'in faul atışlarıyla skor bitime 06:50 kala 54-54 oldu.

Son çeyrekte özellikle hücumda etkisiz olan Galatasaray Odeabank, ilk 3 periyodunu önde bitirdiği maçtan 66-62 yenik ayrıldı. Galatasaray'da Vladimir Micov, kaydettiği 17 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Sarı-kırmızılılarda Schilb 12, Davis de 11 sayıyla oynadı. Strasbourg'da da 18 sayı bulan Campell 8 de ribaund alarak galibiyette önemli pay sahibi oldu. Leloup ve Howard da 11 sayıyla oynadı. Galatasaray'ın toplam 15 top kaybı yapması temsilcimiz adına karşılaşmanın en dikkat çekici olumsuz istatistiğiydi.

Eurocup şampiyonunu belirleyecek olan rövanş 27 Nisan'da Abdi İpekçi'de oynanacak ve NTV Spor'dan canlı yayınlanacak. Galatasaray Odeabank, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşmayı 5 sayı farkla kazanması durumunda Eurocup şampiyonu olacak. 

STRASBOURG-GALATASARAY ODEABANK: 66-62      
         
Salon:
Rhenus Sport     

Hakemler: Fernando Rocha (Portekiz), Sasa Pukl (Slovenya), Emilio Perez Pizarro (İspanya)     
        
Strasbourg: Beaubois 5, Campbell 16, Collins 8, Weems 9, Fofana 6, Howard 11, Lacombe, Leloup 11, Duport     
        
Galatasaray Odeabank:
McCollum 8, Sinan Güler 2, Schilb 12, Micov 17, Lasme 7, Jerrels 4, Chuck Davis 11, Green 1, Göksenin Köksal      

1. Periyot: 7-8     

Devre: 23-24      

3. Periyot: 43-45     

5 faulle çıkanlar: 38.01 Chuck Davis (Galatasaray Odeabank), 39.33 Beaubois (Strasbourg) 

 

Sayfa Yükleniyor...