"Sezon boyunca oynadığımız en kötü maç"

Galatasaray Odeabank Antrenörü Ergin Ataman, Strasbourg maçını NTV Spor'a değerlendirirken, "Bu akşam takımımı tanıyamadım. 80 sayı ortalamasına oynanan takım 62 sayıyı zar zor yaptı. Takım ya erken havaya girdi ya da gereksiz stres yaptı. şimdi artık iş Abdi İpekçi'ye kaldı. Sezon boyunca oynadığımız en kötü maç" dedi.

NTV Spor 23.04.2016 - 00:27
"Sezon boyunca oynadığımız en kötü maç"

Galatasaray Odeabank Antrenörü Ergin Ataman, 66-62 yenildikleri EuroCup Final ilk maçı sonrası takımını eleştirdi. "Sezonun maalesef en kötü basketbolunu oynadık" diye sözlerine başlayan Ataman, "Taraftarlarımızdan ekran başındaki sporseverlerden hem kendim hem de takımım adına özür diliyorum. Maçı kontrol ettik, savunmada her istediğimizi yaptık. Strasbourg'a kolay set hücumu şansı tanımadık. Ama maalesef takımımı bu akşam tanıyamadım" tepkisini gösterdi.

Bütün bir EuroCup sezonu boyunca 80 sayı ortalamasıyla oynayan takım bu akşam 62 sayıyı zar zor bulabildiğini kaydeden Ataman, "18'de 3 gibi bir yüzdeyle oynadık. Pota altından toplar kaçırdık. Bu kadar tecrübeli bir takımın böylesine bir final maçı da olsa bu kadar top kaybı yapmaması gerekiyordu. Neden olduğunu bilmiyorum. Ya biz bu kupayı alacağız, kupanın favorisiyiz diye çok erken kupa havasına girdik ya da takımım gereksiz bir strese girdi. Maalesef takımı bu akşam tanıyamadım. 4 sayılık mağlubiyet avantaj gibi görünüyorsa takım olarak kendimizi düzeltmeliyiz. Sezon boyunca oynadığımız basketbolu oynamamız lazım. Şimdi artık iş Abdi İpekçi'ye kaldı. Bu akşam buradan 15-20 sayılık bir farkla ayrılmak içten bile değildi"  ifadelerini kullandı.

"MAZERET OLAMAZ"
EuroCup finalinde ilk çeyreğin 8-7 bitmesini değerlendirmesi istenen Ataman, "Sezon boyunca EuroCup olsun, Türkiye Ligi'ndeki derbiler olsun veya zor deplasmanlar buradaki atmosferden çok daha zordu. Mazeret olamaz. Belki bir final maçı ama sonuçta burada kendi takımlarını destekleyen bir Fransız seyircisi var. Bazen bu sporda bunlar oluyor. Sezon boyunca oynadığımız en kötü maç. Şimdi kupayı kazanmayı değil de basketbol oynamaya konsantre olmamız lazım" yorumunu yaptı.  

Strasbourg'un maç boyuna herhangi bir baskısı olmadığını vurgulayan Ergin Ataman, "Tamamen hücum düzenindeki aksaklıklardan veya çok zor pozisyonları, hücumdaki paylaşımları hiçbir şekilde yyapamadık. Hep zorlama atışlar yaptık. Öyle olunca da çok top kaybı yaptık. Hücum organizasyonu o kadar kötü seçimlerle gitti ki maçın kilidini Chuck Davis'le açmıştık. Ama Chuck ve Lasme'nin faul problemine girince tekrar tek uzuna döndük. Orada da çok fazla top kaybı yaptık" analizini yaptı.

Sözlerinin sonunda umutlu konuşan Galatasaray Odeabank Antrenörü Ergin Ataman, "Abdi İpekçi'de çok daha kendine güvenen bir takım olarak oynuyoruz. Takımın final stresini bırakıp Abdi İpekçi'de normal bir EuroCup içsaha mücadelesi gibi coşkulu, tempolu agresif oynamalı. Bunu yaparsak kupayı alırız" açıklamalarını yaptı.

Sayfa Yükleniyor...