Olimpiyatlara bir vize daha

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Eleme Müsabakaları Moğolistan’ın Ulanbatur kentinde ikinci gününde de devam ediyor. Müsabakaların ikinci gününde kadınlar serbest stil maçları yapılırken Türkiye’yi temsilen 3 kadın güreşçimiz katıldı. Güreşçilerimizden Hafize Şahin (63) finale adını yazdırarak Olimpiyatlara katılma hakkı elde ederken diğer milli güreşçimiz Evin Demirhan (48) elendi. 53 kiloda güreşen sporcumuz Bediha Gün’ün vize almasının önünde sadece bir maçı kaldı.

NTV Spor 23.04.2016 - 14:06
Olimpiyatlara bir vize daha

Moğolistan'da devam eden ve 3 gün sürecek eleme müsabakalarına Türkiye 11 sporcuyla katıldı. Eleme müsabakalarında ilk 3 içinde yer alacak güreşçilerimiz, Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak olan Olimpiyatlara katılmaya hak kazanacak.

Müsabakalara Türkiye, grekoromen stilde 5, kadınlar ve serbest stilde de 3'er güreşçimizle katılmıştı. Eleme müsabakalarının ilk gününde Grekoromen stilde 5 güreşçimiz elenirken ikinci gününde Kadınlar Serbest Stilde 3 milli güreşçimizden 63 kiloda güreşen Hafize Şahin altın madalya alarak olimpiyatlara ismini yazdırırken 48 kiloda güreşen milli sporcumuz Evin Demirhan elendi. 53 kiloda güreşecek olan sporcumuz Bediha Gün ise önümüzdeki saatlerde 3-5 maçına çıkacak ve maçı kazandığı takdirde ikinci vizeyi almış olacağız.

İkinci gün elemelerinde güreşen sporcularımızdan 63 kiloda güreşen temsilcimiz Hafize Şahin ilk maçında karşılaştığı Polonyalı rakibi Monika Ewa Michalik yenerek çeyrek finale çıktı. Burada da İsveçli sporcu Henna Katarina Johansson ile karşılaşan Şahin, 9-0 yendi. Yarı finalde de Kolombiyalı rakibi Leidy Marcela Izquıerdo Mendez'i 4-0 geçen Şahin, final karşılaşmasında Macar rakibi Marianna Sastin ile maça çıkacak. Ancak bu maçın sonucu ne olursa olsun Olimpiyatlara katılmaya hak kazanmış oldu.

48 kiloda güreşen milli sporcumuz Evin Demirhan karşılaştığı ilk maçında Moğolistanlı rakibi Namuuntsetseg Tsogt-Ochır'a yenilerek elendi.

53 kiloda güreşen sporcumuz Bediha Gün ise karşılaştığı ilk maçında Kazak asıllı Aizhan Ismagulova'yı 13-2'lik skorla geçerken çıktığı ikinci maçında Yunan rakibi Maria Prevolaraki'ye 1-0 yenildi. Daha sonra Yunan rakibinin finale çıkması sayesinde repesaj hakkı elde eden sporcumuz Gün, burada karşılaştığı ilk maçında Özbekistan asıllı rakibi Zukhra Mustanova'yı 10-0 yenerek Olimpiyat vizesi alma şansını sürdürdü. Önümüzdeki saatlerde Natalia Malysheva ile karşılaşacak olan sporcumuz Gün maçı kazandığı takdirde Olimpiyatlara bugün iki vize birden almış olacağız.

Yarın yapılacak olan eleme müsabakalarına katılan Türk Milli Takım sporcularımız şunlar:

Erkekler Serbest Stil:

57 kilo: Sezar Akgül
65 kilo: Yakup Gör
74 kilo: Soner Demirtaş

Sayfa Yükleniyor...