Kartal'ın savunma problemi!

Süper Lig'in 30. haftasında Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kalarak şampiyonluk yarışında kritik 2 puan kaybeden Beşiktaş'ta, savunma hattındaki probleme bir türlü çare bulunamıyor. Son 4 maçta 8 gol yiyen siyah beyazlılar, sezonun toplamında ise kalesinde 32 gol gördü.

NTV Spor 25.04.2016 - 14:59
Kartal'ın savunma problemi!

Süper Lig'in 30. haftasını Fenerbahçe'nin 3 puan önünde lider tamamlayan Beşiktaş, hücumdaki başarılı performansını defans hattına yansıtamadı. Siyah beyazlılar 66 golle ligin en çok gol atan takımı olmasına rağmen, kalesinde 32 gol gördü. 67 puan ile son 4 haftaya 2. sırada giren Fenerbahçe ise 30 haftada 48 gol bulmasına rağmen, yediği 22 golle ligin en az gol yiyen ekibi olmaya devam etti.

Son 4 maçta kalesinde 8 gol gören Beşiktaş, son 3 sezonun da en kötü defansif performansını ortaya koymuş durumda. Geçen sezon 30. haftayı yediği 27 golle tamamlayan siyah-beyazlı ekip, 2013-2014 sezonunda ise aynı sürede 28 gol yemişti. Ligin ilk yarısında yaşanan benzer problemler nedeniyle devre arası transfer döneimde Denys Boyko, Marcelo ve Alexis Delgado'yu kadrosuna katan Beşiktaş, bu isimlerden de beklediği verimi alamadı. Ukraynalı kaleci Boyko üst üste yediği hatalı goller nedeniyle son 3 maçta ilk 18'e dahi giremezken, Alexis de özellikle son oynanan Akhisar maçında gösterdiği kötü performansla hayalkırıklığı yaşattı.

Teknik direktör Şenol Güneş, son 4 hafta öncesi savunma hattındaki sorunlara yoğunlaşarak, defans oyuncularına özel antrenmnalar yaptırmayı planlıyor. Bu hafta oynanacak Kayserispor maçında savunma kurgusunda değişikliğe gitmeyi de planlayına Güneş, stoper de Marcelo-Necip ikilisini sahaya sürebilir.


 

Sayfa Yükleniyor...