"Üzerimizde baskı var!"

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, 1-1 biten Bursaspor maçının ardından yaptığı açıklamada "Ligde ilk beşe girmek için kalan bütün maçlarımızı kazanmak zorundayız. Bu da takım üstünde baskı yaratıyor. Sonuca rağman takımımı tebrik etmek istiyorum, bunu kalpten söylüyorum" dedi.

NTV Spor 29.04.2016 - 22:41
"Üzerimizde baskı var!"

Karşılaşmadan sonra yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Riekerink "Ligde 5. olmak için alabileceğimiz maksimum puanları almamız gerekiyor. İster istemez bu da takım üstünde baskı oluşturuyor. Çünkü her maçı kazanmamız gerekiyor. Bugün herkes kazanmak için elinden geleni yaptı. Maça iyi başlamadık, ilk yarının sonunda doğru da herkes topun önündeydi; bu da bir hataydı. Defansa geçişlerde sıkıntı yaşadık ve rakibimiz pozisyonlar buldu. İkinci yarıda önemli pozisyonlara girdik. Maçı koparabilirdik. Skoru almak için gol atmanız lazım. Sadece maçlarda değil antrenmanlarda bile oyuncularımın kulüp için çok büyük sorumluluk hissettiklerini görüyorum. Hedeflerimizi biliyorlar. Skora çok üzüldüm ama daha iyi bir takım görüntüsü vermemiz beni mutlu ediyor. Ligin son bölümünde ister istemez üzerimizde baskı oluşuyor. Bazı anlarda bu baskı kendisini hissettiriyor. Bu durumun pozitif noktaları da var tabii ki. Bunu kalpten söylüyorum; takımımı tebrik etmek istiyorum. Duygusal patlamalar, oyuncuların hedefe ve galibiyete ne kadar şartlandıklarını gösterir. Aldığımız sonuç beni üzdü ama oyuncuların takım için bir şeyler yapmak istemeleri beni mutlu etti" ifadesini kullandı.

Basın toplantısındaki konuşmasına ise maçın son bölümlerinde Yasin ile Podolski arasında yaşanan gerginliğe değinerek başlayan Riekerink, pozisyonun farklı yorumlanması halinde negatif bir durumun ortaya çıkabileceğini ancak pozitif açıdan bakıldığında, tartışmanın takımın kazanma tutkusunu ortaya koyduğunu kaydetti.     

Riekerink, maça Bursaspor'un iyi başladığını, ancak daha sonraki 20 dakika üstün bir oyun sergilediklerini, buna rağmen gol yollarında yeterince etkili olamadıklarını vurguladı.     
        
Oyuncularının maçın ikinci yarısında istediklerini sahaya yansıttığını aktaran Riekerink, şöyle konuştu:     

"İkinci yarıda daha fazla gol pozisyonu ürettiğimizi düşünüyorum. Skor, ister istemez sizin ve rakibinizin attığı gollerle belirleniyor. Ancak çok tehlikeli pozisyonlar ürettiğimizi düşünüyorum. Galip gelip ligde iyi duruma gelmek istiyorduk. Berabere kaldık ve ister istemez rakiplerimizin alacakları sonuçlara bakacağız. Avrupa vizesini alma ihtimalimiz, başarma ihtimalimiz var. İmkansız değil."    

Sayfa Yükleniyor...