Dortmund'dan gol şov!

Almanya'da lider Bayern Münih'in en yakın takipçisi Borussia Dortmund, orta sıralardaki hedefsiz takımlardan Wolfsburg karşısında şov yaptı. Ev sahibi ekip maçtan 5-1 galibiyetle ayrıldı.

NTV Spor 30.04.2016 - 18:43
Dortmund'dan gol şov!

Shinji Kagawa, henüz 7. dakikada Borussia Dortmund'u 1-0 öne geçirdi. 2 dakika sonra Kagawa, bu kez Adrian Ramos'un golünün asistini yaptı ve Dortmund 2-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona ererken; 59'da sahneye çıkan Marco Reus oldu; Borussia Dortmund: 3 - Wolfsburg: 0.

Gelecek sezon Manchester City'ye gideceği iddialarının odağındaki İlkay Gündoğan karşılaşmayı yedek tamamlarken; Nuri Şahin, 69'da Julian Weigl'in yerine oyuna girdi. 77 ve 78'de sahne sırası Pierre Abameyang'a geldi. Gabonlu golcü'nün 2 golüyle Borussia Dortmund 5-0 öne geçti. Bu sezon ligdeki gol sayısını 25'e çıkaran Aubameyang, 1980-81'den beri Manfred Burgsmüller'den sonra Dortmund'un 25 lig golü atan ilk oyuncusu oldu. Aubameyang bu sezon oynadığı 46 maçta ise 39 gol kaydetmeyi başardı.

86'da Andre Schürrle'nin golü konuk ekip için teselliden öteye gidemedi ve maç 5-1 Borussia Dortmund'un üstünlüğüyle sona erdi.

Bu galibiyetle puanını 77 yapan Borussia Dortmund, Bayern Münih'in haftayı 1-1'lik Borussia Mönchengladbach beraberliğiyle tamamlamasıyla liderle arasındaki puan farkını 5'e indirdi ve şampiyonluk ümitlerini cılız da olsa sürdürdü.

Maçta Dortmund taraftarları kaptan Mats Hummes'i proteste etti. Tribünlerde Bayern Münih'e gitmek istediğini açıklayan Hummels için "Gemiyi ilk terkeden kaptan" pankartı açıldı.

Almanya Ligi'nde sona eren maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
Bayern Münih         1 - 1      B.Mönchengladbach 
Darmstadt 98         1 - 2      Eintracht Frankfurt 
Borussia Dortmund    5 - 1      Wolfsburg 
Hannover 96          1 – 3      Schalke 04 
Hoffenheim           2 – 1      Ingolstadt 
Mainz 05             0 – 0      Hamburg 

Sayfa Yükleniyor...