"Maçların sonuçlarını hakemler belirliyor"

Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı 1-0 yendikleri Eskişehirspor maçı sonra karşılaşmanın hakemine sert tepki gösterdi. Mandıralı maçların sonuçlarını hakemlerin tayin ettiğini savunurken, "Türk futbolu kaybediyor" dedi.

NTV Spor 30.04.2016 - 19:29
"Maçların sonuçlarını hakemler belirliyor"

Eskişehirspor-Trabzonspor maç sonrası bordo-mavili ekibin teknik direktörü Hami Mandıralı karşılaşmanın hakemi Halis Özkahya'ya tepki gösterdi. İki takımın sahada maç yaptığını ancak karşılaşmanın skorunu hakemlerin tayin etmesinin üzücü olduğunu kaydeden Mandıralı, "Bizi, camiamızı yaralayan, üzen bu. Hayatımda, oynarken bile hiç hakemlerle ilgili konuşmadım. Şimdi de konuşmayı sevmiyorum ama maalesef takımların kaderini hakemler değiştiriyor. Onlar kimin yenip kimin yenileceğine karar veriyor. Bu üzücü. İki takım da emek veriyor. O emekleri hakemler çalmasın. Bıraksınlar takımlar kendi kaderlerini belirlesinler." dedi.

Karşılaşmanın keyifli geçtiğini vurgulayan Mandıralı, "Özellikle 10 kişi kaldıktan sonra oyun disiplininden kopmayan bir takımımız vardı. Oyuncu arkadaşları da disiplinden kopmadıkları için kutladım. Sonuçta yenildik; ama ifade ettiğim gibi içimiz yanıyor. Hakemler sonuçları tayin ediyor. İnşallah bu son bulur. Türk futbolu aslında kaybediyor. Türk futbolunun ayağa kalkması lazım. Herkesin sağduyulu olması lazım. Rıza Hoca'yı izlerken çok üzülüyordum, şimdi başıma gelince ona hak vermeye başladım. Bıraksınlar da oyuncular kendi kaderlerini kendileri çizsinler." tepkisini gösterdi. 

Takımın ligde 16'ıncı mağlubiyetini aldığının hatırlatılması üzerine ise Hami Mandıralı şu ifadeleri kullandı, "Bu tip sonuçlardan en çok canı yananlardan bir tanesi benim. Benim çocukluğum bu kulüpte geçti. 8 yaşında girdim, 25 senem geçti. İnsanlar, 'İstifa' diye bağırıyor. İnsanların derdi bensem ben seve seve başkanımla konuşur giderim. Trabzonsporluluğumdan bir şey kaybetmem. İnsanlar bunu bilsinler. Maçta dakika 1 ve 90+5'te 'Hami istifa' diye bağıran bir Trabzonspor topluluğu var. Tabii ki; bu beni üzüyor. Ekip arkadaşlarımla birlikte dik durmaya çalışıyorum. Trabzonspor sevgisi bizi ayakta tutuyor. Sorun biz değiliz. Düzeleceğiz. Trabzonspor mutlaka değişmek zorunda. Bunu yönetim de başkan da taraftar da biliyor. Herkes üzerine düşeni yapar. Ben de yaparım. Bana istifa bağırmayla birşeyler düzelecek mi? Bu süreç böyle bitecek. Bundan kimse kaçamaz. 3 maçımız kaldı, en iyisini yapmaya çalışacağız."

Sayfa Yükleniyor...