Okçulukta ilk durak Şangay oldu

Okçuluk Dünya Kupası’nın ilk ayağı Çin'in Şangay kentinde yapıldı. Olimpik yay kategorisinde yapılan son gün müsabakalarında 5 dalda madalyalar sahiplerini buldu.

NTV Spor 01.05.2016 - 11:08
Okçulukta ilk durak Şangay oldu

Olimpik yay karışık takım mücadelesinde Khatuna Lorig ve Brady Ellison'dan oluşan Amerika Birleşik Devletleri takımı, Tanya Ting, Wei Chun Heng'ten oluşan Tayvan takımını yenerek altın madalya kazandı. Bronz madalya ise Hindistan'ın oldu.

Olimpik yay kadınlardaysa altın madalyanın sahibi Tayvanlı Tanya Ting'i 5-3 yenen Koreli Ju Hyebin oldu. 17 yaşındaki genç sporcu kariyerinin ilk büyükler müsabakasından altın madalyayla ayrılmış oldu. Bronz madalya mücadelesindeyse bir diğer genç Koreli Kim Chaeyun, Danimarkalı Maja Jager'i yenmeyi başardı ve madalyayı kazandı.

Erkekler mücadelesinde altın finalinde Amerika Birleşik Devletleri'nden Zach Garret ile Hollanda Sjen Van Den Bergh karşılaştı. Çekişmeli geçen mücadeleyi Hollandalı okçu çekişmeyte sahne olan finalde son 2 seti alarak rakibini 7-3 mağlup etti ve altın madalyaya uzandı. Bronz madalya ise Tayvanlı Wei Chun Heng'in oldu.

Türkiye Dünya Kupası'nın ilk ayağını 2 madalya ile kapattı. Makaralı yayda erkeklerde Demir Elmaağaçlı gümüş madalya kazanırken Türkiye kadınlar takım mücadelesinde de bronz madalya kazandı.

Sayfa Yükleniyor...